Ensimmäinen muistikuvani Pak Choista on jostain 1990-luvulta kun Will & Gracen Grace paistoi sitä wokkipannulla aamiaiseksi seottuaan. Luonnollisesti tämäkin sekopää tarttui tähän hassusti nimettyyn salaattiin heti kun sitä vastaan tuli. Pak choi on ilmeisesti suomeksi pinaattikiinankaali, mutta se nyt on harvinaisen typerä nimi. Kuvaava, mutta todella todella typerä.
Pak choi pysyy mahtavan rapeana vielä paistamisen jälkeen ja on erittäin ruokaisaa. Tämä valkosipulilla ja chilillä maustettu pak choi onkin mahtava lisuke tai maukas välipala sellaisenaan.
Ainekset:
500g pak choita
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
soijakastiketta
Huuhtele ja paloittele pak choi. Paista öljytyllä pannulla pehmeämmäksi parin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili pannulle ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan, sekoittaen ja käännellen huolellisesti. Viimeistele pienellä lorauksella soijakastiketta ja nauti!
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Ihanan yksinkertainen resepti. Kiitos, hyvää oli!
Kiitos, juuri tätä ohjetta kaipasin ekaa kertaa varten! :D
Jätä kommentti