Nyhtökaura hot dogit riisinuudelisalaatilla

Nyhtökaura hot dogit riisinuudelisalaatilla

Valmistusaika: 35–40 minuuttia

 

Ainekset 4 hengelle:

  • 1 rasia nyhtökauraa
  • 4 hot dog sämpylää
  • 1 rasia seesaminsiemeniä
  • 2 rkl öljyä

Kastike:

  • 1 ranskankerma
  • ½ dl sweet chilikastiketta
  • chilikastiketta
  • 1 mm suolaa

Riisinuudelisalaatti:

  • 200 g riisinuudeleita
  • ½–1 varhaiskaalia
  • 1 iso porkkana
  • 1 pussi cashewpähkinöitä
  • 1 korianteri

Pikkelöity punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Marinadi:

  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl inkiväärijauhetta
  • 2 tl seesamiöljyä

 

  1. Viipaloi punasipuli. Kiehauta viinietikka, vesi sokeri ja suola kattilassa kunnes liukenevat. Lisää sipuliviipaleet ja jätä vetäytymään.
  2. Keitä lasinuudelit paketin ohjeiden mukaan. Siivilöi vesi ja huuhdo kylmässä vedessä. Purista kaikki neste nuudeleista ja laita kulhoon.
  3. Raasta varhaiskaali juustohöylällä ja porkkana rouheasti raastimella. Sekoita nuudeleihin.
  4. Sekoita marinadi ja kaada salaatille. Anna vetäytyä hetki. Lisää cashewpähkinät ja korianteri. Mausta vielä salaatti.
  5. Sekoita kastikeainekset.
  6. Paista nyhtökaura öljyssä paistinpannussa.
  7. Lämmitä hot dog -leivät ja täytä ne nyhtökauralla, pikkelöidyillä sipuleilla ja kastikkeella. Sirottele päälle seesaminsiemeniä.

 

Tarjoa: Herkulliset nyhtökaurahodarit raikkaalla riisinuudelisalaatilla!

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua