0

Ostoskorisi on tyhjä

NÄIN PAISTAT HERKULLISET HEVOSPIHVIT

helmikuu 21, 2013

NÄIN PAISTAT HERKULLISET HEVOSPIHVIT

Hevosen liha on luonnollisesti vähärasvaista, runsasproteiinista ja sisältää poikkeuksellisen suuria määriä rautaa ja muita hivenaineita. Hevosen lihaa ostaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota sen alkuperään. Suomalaisia hevosia ei kasvateta teurastettavaksi, vaan tämä harvoin tarjolla oleva herkku tulee eläimistä, jotka ovat eläneet hyvän elämän ja saaneet laukata ympäri peltoja onnellisina. Sitä voi siis hevoshullukin syödä hyvällä omallatunnolla!

Ainekset:

Hevosen ulkofileetä (n. 150g/ruokailija)

Loraus oliiviöljyä

Ripaus merisuolaa

2 valkosipulin kynttä, puolitettuina

(rosépippuria)

Aloita leikkaamalla filee noin kolmen senttimetrin paksuisiksi pihveiksi. Hiero pihvien pinnat puolitetulla valkosipulin kynnellä, seuraavaksi hiero pihvien pintaan hieman merisuolaa. Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista, jotta ne ehtivät lämmetä hieman. Taputtele talouspaperin kanssa kuivaksi jos pihvien pinnassa on kosteutta.

Ruskista valkosipulin kynsiä öljytyllä kuumalla pannulla. Lisää hetkeä myöhemmin pannulle myös pihvit. Paista nelisen minuuttia, käännä ympäri ja paista toiset neljä minuuttia. Siirrä pihvit pannulta folioon, taittele folio pihvien ympärille tiiviisti ja anna pihvien vetäytyä neljä minuuttia.

Murskaa halutessasi kypsien pihvien pinnalle hieman rosépippuria ja tarjoile esimerkiksi höyrytetyn pinaatin ja yrteillä maustettujen uunijuuresten kanssa.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista