Pääsiäisbrûlée katkaravuilla & parmesanilla
0

Ostoskorisi on tyhjä

Pääsiäisbrûlée katkaravuilla & parmesanilla

huhtikuu 13, 2022

Pääsiäisbrûlée katkaravuilla & parmesanilla

 

Pääsiäisbrûlée katkaravuilla, parmesanilla ja piparjuurella

LAKTOOSITON
Neljälle

Ainekset:

150 g katkarapuja (valuta ylimääräinen neste niistä siivilässä tai talouspaperilla)
2 dl kuohukermaa + 2 dl ruokakermaa
1 dl Arla kevytmaitojuomaa
6 munankeltuaista
1 dl raastettua parmesaania (40 g)
5 rkl piparjuurta
1 ruukku tilliä, hienonnettuna
1⁄2 tl suolaa
mustapippuria
sitruunaa, 1/2 sitruunan raastettu kuori

Koristelu:
katkaravut
tilliä, hienonnettuna
1 pieni punasipuli, hienonnettuna

+ voita vuokiin, öljykin käy

Tee näin:

1. Laita uuni 150:lle asteelle.

2. Lämmitä kerma kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää raastettu juusto ja anna sen sulaa.

3. Vatkaa keltuaiset ja kaada ne lämpimän kerman sekaan samalla vatkaten.

4. Lisää joukkoon piparjuuri, hienonnettu tilli (säästä vähän koristeluun), sitruunankuori, suola ja pippuri.

5. Kaada lämmin seos voilla voideltuihin uuninkestäviin vuokiin ja asettele ne isompaan uuninkestävään vuokaan, jossa on kiehuvan kuumaa vettä vuokien puoliväliin.

6. Kypsennä uunin keskiosassa 30–40 min. Kokeile tikulla 20 min jälkeen, brûlée on valmis, kun seos on alkanut hyytyä.

7. Brûléet ovat parhaimmillaan haaleina tai anna jäähtyä ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen.

8. Koristele katkaravuilla, tillillä ja hienonnetulla punasipulilla.

Välineet: lävikkö/siivilä, raastin, brûléevuokia (esim. alumiiniset kertakäyttö), tilava & korkeareunainen uunivuoka

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista