Pääsiäisbrûlée katkaravuilla, parmesanilla ja piparjuurella
LAKTOOSITON
Neljälle
Ainekset:
150 g katkarapuja (valuta ylimääräinen neste niistä siivilässä tai talouspaperilla)
2 dl kuohukermaa + 2 dl ruokakermaa
1 dl Arla kevytmaitojuomaa
6 munankeltuaista
1 dl raastettua parmesaania (40 g)
5 rkl piparjuurta
1 ruukku tilliä, hienonnettuna
1⁄2 tl suolaa
mustapippuria
sitruunaa, 1/2 sitruunan raastettu kuori
Koristelu:
katkaravut
tilliä, hienonnettuna
1 pieni punasipuli, hienonnettuna
+ voita vuokiin, öljykin käy
Tee näin:
1. Laita uuni 150:lle asteelle.
2. Lämmitä kerma kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää raastettu juusto ja anna sen sulaa.
3. Vatkaa keltuaiset ja kaada ne lämpimän kerman sekaan samalla vatkaten.
4. Lisää joukkoon piparjuuri, hienonnettu tilli (säästä vähän koristeluun), sitruunankuori, suola ja pippuri.
5. Kaada lämmin seos voilla voideltuihin uuninkestäviin vuokiin ja asettele ne isompaan uuninkestävään vuokaan, jossa on kiehuvan kuumaa vettä vuokien puoliväliin.
6. Kypsennä uunin keskiosassa 30–40 min. Kokeile tikulla 20 min jälkeen, brûlée on valmis, kun seos on alkanut hyytyä.
7. Brûléet ovat parhaimmillaan haaleina tai anna jäähtyä ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen.
8. Koristele katkaravuilla, tillillä ja hienonnetulla punasipulilla.
Välineet: lävikkö/siivilä, raastin, brûléevuokia (esim. alumiiniset kertakäyttö), tilava & korkeareunainen uunivuoka
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista