Mehevä mokkakakku

Mehevä mokkakakku

 

 

En ole koskaan ollut juurikaan kahvin enkä suklaan perään, vaikka ihmiset niitä molempia maanisesti aina kehuvatkin. Jostain syystä niiden yhdistelmä kuitenkin kolahti ja kovaa. Tässä täyteläisessä kakussa molemmat tuntuvat tuomaan toisistaan esille parhaat puolet.

 

Ainekset:

4dl sokeria

3 kananmunaa

1dl rypsiöljyä

2dl piimää

2dl tummaa, vahvaa kahvia

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1,5dl kaakaojauhetta

hitunen vaniljaa

täytteeseen:

2dl kermaa

5rkl vehnäjauhoja

200g voita

2dl sokeria

runsaasti vaniljaa

kuorrutukseen:

300g tummaa suklaata

2dl kermaa

 

Aloita vatkaamalla kananmunat, öljy ja piimä huolellisesti yhteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset pienissä erissä seokseen varovaisesti sekoittaen. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana. Anna jäähtyä.

 

 

Valmista seuraavaksi kreemitäyte. Sekoita maito ja vehnäjauhot huolellisesti yhteen kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita jatkuvasti, kunnes seos saostuu paksuhkoksi. Siirrä pois lämmöltä ja anna jäähtyä.

 

 

Vatkaa voi ja sokeri sekä vanilja kuohkeaksi seokseksi. Lisää maito-jauhoseos pienissä erissä sekaan ja vatkaa huolellisesti.

 

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä kreemitäyte niiden väliin. Aseta toinen kakkukerros päälle.

 

 

Suklaakuorrutus valmistuu helposti ja nopeasti. Sekoita suklaa ja kerma pienessä kattilassa ja pidä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kakun päälle ja nauti!

 

 

- Jerry Kivelä

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua