Mausteinen kurpitsakeitto

Mausteinen kurpitsakeitto

Halloween on ehdottomasti juhlapyhistä parhain: verratonta syystunnelmaa, kivoja kauhutarinoita ja tolkuttomia määriä karkkia. Kaiken lisäksi joka vuonna saa kaivertaa Halloween-kurpitsat, joiden sisuksista voi sitten väsätä itselleen kaikenlaista herkkua.

 

Tänä vuonna kurpitsalyhtyjeni täytteet muuntuivat täksi polttavan mausteiseksi keitoksi, joka lämmittää kivasti alkutalven viileinä iltoina nyt kun Halloween-karkitkin on jo syöty.

 

Ainekset:

1 iso kurpitsa (n. 1,5kg syötävää hedelmälihaa)

1 sipuli

1 porkkana

2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

1l kasvislientä

kurkumaa, savupaprikajauhetta, cayenne-pippuria

2dl jogurttia

1-2rkl srirachaa

 

Paloittele kurpitsan "lihat" tasaisiksi paloiksi ja paahda 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne ovat täysin pehmeitä ja jopa hieman reunoiltaan tummuneita.

 

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi ja raasta porkkana. Lorauta kattilaan antelias annos oliiviöljyä ja paahda vihanneksia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kypsä kurpitsa ja kasvisliemi sekä mausteet. Kiehauta, lisää jogurtti ja oman makusi mukaan srirachaa. Soseuta seos tehosekoittimessa ja palauta kattilaan. Lisää tarvittaessa hieman lisää kasvislientä jos seos tuntuu liian sakealta.

 

Nauti esimerkiksi kalkkunapyöryköiden, jogurtin ja yrttien kera!

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua