Maukkaat mustapapupihvit

Maukkaat mustapapupihvit

Olen suuri lihan ystävä. Lähiaikoina olen kuitenkin löytänyt uuden varteenotettavan vaihtoehdon lihalle - mustapavut. Mustapapujen rakenne on miellyttävä, maku erittäin voimakas ja kaiken lisäksi ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Nyt uskon kuitenkin löytäneeni ultimaattisen käyttötarkoituksen näille herkullisille pavuille. Nämä papupihvit ovat nimittäin niin herkullisia etten ehkä syö enää mitään muuta. Ainakaan muutamaan tuntiin.

Ainekset:

2 tlk esikäsiteltyjä mustapapuja

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

n. 10 basilikan lehteä

silputtua lehtipersiljaa

1tl cayennepippuria

1tl mustapippuria

1 kananmuna

1dl korppujauhoja

Huuhtele pavut lävikössä juoksevan veden alla. Murskaa haarukan avulla kulhossa. Sekoita joukkon hienoksi silputtu sipuli, basilika ja persilja sekä mausteet. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää lopuksi korppujauhoja. Jaa taikina neljästä kuuteen osaan ja pyörittele noin kahden sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista öljytyllä pannulla pari minuuttia molemmin puolin.

Nauti esimerkiksi ananas-avokadosalsan kanssa kevyenä välipalana tai kokeile hampurilaissämpylän välissä rennon ruokaisana päivällisenä!

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.