Olen suuri lihan ystävä. Lähiaikoina olen kuitenkin löytänyt uuden varteenotettavan vaihtoehdon lihalle - mustapavut. Mustapapujen rakenne on miellyttävä, maku erittäin voimakas ja kaiken lisäksi ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Nyt uskon kuitenkin löytäneeni ultimaattisen käyttötarkoituksen näille herkullisille pavuille. Nämä papupihvit ovat nimittäin niin herkullisia etten ehkä syö enää mitään muuta. Ainakaan muutamaan tuntiin.
Ainekset:
2 tlk esikäsiteltyjä mustapapuja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
n. 10 basilikan lehteä
silputtua lehtipersiljaa
1tl cayennepippuria
1tl mustapippuria
1 kananmuna
1dl korppujauhoja
Huuhtele pavut lävikössä juoksevan veden alla. Murskaa haarukan avulla kulhossa. Sekoita joukkon hienoksi silputtu sipuli, basilika ja persilja sekä mausteet. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää lopuksi korppujauhoja. Jaa taikina neljästä kuuteen osaan ja pyörittele noin kahden sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista öljytyllä pannulla pari minuuttia molemmin puolin.
Nauti esimerkiksi ananas-avokadosalsan kanssa kevyenä välipalana tai kokeile hampurilaissämpylän välissä rennon ruokaisana päivällisenä!
- Jerry Kivelä
Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.
Jätä kommentti