Luomu tofupihvejä, juuresmuusia ja rapeaa lehtikaalia
0

Ostoskorisi on tyhjä

Luomu tofupihvejä, juuresmuusia ja rapeaa lehtikaalia

lokakuu 08, 2021

Luomu tofupihvejä, juuresmuusia ja rapeaa lehtikaalia

 

Luomu tofupihvejä, juuresmuusia ja rapeaa lehtikaalia


LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 45–50 minuuttia                
Välineet: sauvasekoitin, sähkövatkain tai perunasurvin

Ainekset: 

1 lanttu
3 Rosamunda-perunaa
2 palsternakkaa
1 tl suolaa
1 prk kaurakermaa

1 ps lehtikaalia
¼ tl suolaa + 2 rkl öljyä

1 pkt Mama Mem’s luomutofua
1 rkl soijaa
1 rkl öljyä
½ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
noin 1 rkl hienonnettua timjamia

3 dl kypsää kvinoaa

Timjamikastike

1 prk jogurttia
noin 1 ½ rkl hienonnettua timjamia
2 tl sinappia + 1 rkl juoksevaa hunajaa + ripaus suolaa

Tee näin: 

1. Laita noin litra vettä kiehumaan tilavaan kattilaan. Halkaise ja kuori lanttu. Kuutioi pieneksi. Laita kattilaan. Kuori ja paloittele pieneksi perunat ja palsternakat ja lisää kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että juurekset juuri peittyvät. Mausta suolalla ja keitä aivan pehmeiksi. 

2. Juuresten kiehuessa laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele lehtikaalit, leikkaa tai revi kova lehtiruoti pois ja revi lehdet kulhoon. Lisää päälle suolaa ja öljyä ja kääntele ne käsin lehtikaalien joukkoon. Levitä lehdet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, kääntele kerran paiston aikana.

3. Paloittele tofu, laita kapeaan kulhoon. Lisää päälle soija, öljy, mustapippuri sekä hienonnettu valkosipuli ja timjami. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita tofun joukkoon kvinoa. Pyöritä tofumassasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä (noin 1 ½–2 rkl massaa), painele ja muotoile ne pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia, käännä kerran paiston aikana. Pihveihin saa rapsakan pinnan paistamalla niitä uunin jälkeen noin minuutin per puoli öljyssä paistinpannulla. Voit myös paistaa pihvit kokonaan pannulla ilman uunia, noin 4 minuuttia per puoli. Käytä tällöin pinnoitettua paistinpannua.

4. Kun juurekset ovat kunnolla pehmeitä, valuta kattilasta vesi. Ota pari desiä talteen. Lisää kaurakerma ja soseuta muusiksi sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, jotta saat aikaan notkean muusi. Maista ja mausta suolalla.

5. Valmista timjamikastike sekoittamalla jogurttiin hienonnettu timjami, hunaja, sinappi ja suola.

Tarjoa tofupihvit juuresmuusin ja timjamikastikkeen kanssa. Viimeistele annokset rapealla lehtikaalilla.

 

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista