Lohikeitto
0

Ostoskorisi on tyhjä

Sitruunainen lohikeitto

heinäkuu 19, 2017

lohikeitto anton&anton

Sitruunainen lohikeitto

GLUTEENITON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 35 minuuttia
Erikoisvälineet: Raastin

 

AINEKSET: 

1 l kala- tai vihanneslientä
1 laakerinlehti
(6 maustepippuria, jos löytyy maustekaapista)
½-1 purjosipuli
1 rkl voita
3 porkkanaa
1 fenkoli
1 kg perunaa
500 g kirjolohta
2-3 dl kermaa
1 ruukku tilliä
1 sitruuna, raastettu kuori ja mehu

Lisäksi: 1 luomu ruisleipä

 

TEE LOHIKEITTO NÄIN:

1. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli ja fenkoli. Kuori porkkanat ja perunat ja kuutioi ne.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää purjosuikaleet sekä fenkoli ja kuullota pehmeiksi. Lisää kuutioidut porkkanat ja perunat ja kaada liemi päälle. Mausta laakerinlehdellä ja halutessasi maustepippurilla. Keitä kunnes perunat ovat pehmeät.
3. Lisää kerma. Kuutioi kalafilee pienemmäksi ja lisää kattilaan. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu keittoon.

Leikkaa tilliä keiton päälle ja tarjoile lohikeitto tuoreen leivän kera.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista