Lohi-ceviche avokadolla

Lohi-ceviche avokadolla

En suostu olemaan yksi niistä ihmisistä, jotka valittavat helteistä. En vaikka asuntoni on kuin infernaalinen portti alamaailman rikinkatkuisiin liekkeihin. En vaikka trooppiset yöt ovat valvottaneet minua jo viikkotolkulla. En yksinkertaisesti vain suostu valittamaan. On näissä helteissä nimittäin hyviäkin puolia, ja kyllä niitä neuleita ja villasukkia ehtii syksyllä ja talvella käyttää.

Ihanilla helteillä ei välttämättä kuitenkaan tee mieli ahkeroida kuuman uunin äärellä saadakseen herkullista ruokaa. Siihen tilanteeseen tämä ceviche on juuri oikea ratkaisu - se ei nimittäin vaadi minkäänlaista lämmitystä. Limemehun hapot kypsentävät kalan todella nopeasti ja lopputuloksena on miellyttävän pehmeä ja raikas ruoka, joka on parhaimmillaan rapeiden keksien tai kotitekoisen näkkileivän kera!

Ainekset:

300g lohta

1 avokado

1 punainen chili

1 salottisipuli

2 limen puristettu mehu

valkopippuria, mustapippuria, paprikajauhetta

lisäksi: oman maun mukaan esim. korianteria, minttua, basilikaa

Käytä mahdollisimman tuoretta lohta. Aloita pilkkomalla lohi pieniin paloihin. Purista limemehu kalapalojen päälle ja siirrä jääkaappiin kypsymään 25-30 minuutiksi. Pilko avokado, chili ja sipuli ja lisää ne lohen joukkoon. Mausta makusi mukaan, sekoita ja nauti.

Jos helteet alkavat uuvuttaa, kokeile myös tätä virkistävää appelsiinijäätelöä, jonka reseptin löydät osoitteesta kakkujerry.wordpress.com

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.