Laxsoppa med citron

Laxsoppa med citron

Tillagningstid: 30–40 minuter

 

Ingredienser för 4 personer:

  • 3 morötter
  • 6 potatisar
  • 600 g lax
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka dill
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 l fisk- eller grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • ½ citron, rivet skal och saft

 

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala morötterna och potatisen och skär i mindre tärningar.
  2. Smält smör i en kastrull och lägg i den strimlade purjolöken och stek mjuk. Lägg i moroten och potatisen och häll i buljongen. Krydda med lagerblad och kryddpeppar. Koka tills potatisen är mjuk.
  3. Häll i grädden. Skär fiskfilén i mindre tärningar och lägg i kastrullen, sjud soppan i 2–3 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och klipp dill över soppan. Riv till sist över citronskal och skvätta över citronsaft.

Servera: Gräddig laxsoppa med t.ex. skärgårdslimpa eller rågbröd!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.