Tillagningstid: 30–40 minuter
Ingredienser för 4 personer:
- 3 morötter
- 6 potatisar
- 600 g lax
- 2 dl grädde
- 1 kruka dill
- ½ purjolök
- 1 msk smör
- 1 l fisk- eller grönsaksbuljong
- 1 lagerblad
- 6 kryddpepparkorn
- ½ citron, rivet skal och saft
- Skölj och strimla purjolöken. Skala morötterna och potatisen och skär i mindre tärningar.
- Smält smör i en kastrull och lägg i den strimlade purjolöken och stek mjuk. Lägg i moroten och potatisen och häll i buljongen. Krydda med lagerblad och kryddpeppar. Koka tills potatisen är mjuk.
- Häll i grädden. Skär fiskfilén i mindre tärningar och lägg i kastrullen, sjud soppan i 2–3 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och klipp dill över soppan. Riv till sist över citronskal och skvätta över citronsaft.
Servera: Gräddig laxsoppa med t.ex. skärgårdslimpa eller rågbröd!
Jätä kommentti