Lanttulasagne cheddarilla
0

Ostoskorisi on tyhjä

Lanttulasagne cheddarilla

syyskuu 24, 2021

Lanttulasagne cheddarilla

 

Lanttulasagne Kolatun juustolan cheddarilla, paahdettuja tomaatteja ja vihreä salaatti dijon-vinaigrettilla

LAKTOOSITON, GLUTEENITON
Neljälle
Valmistusaika: 50-60 minuuttia


Ainekset:

2 (800 g) lanttua
1 ½ rkl kasvisfondia (tai 1 kasvisliemikuutio)
1 tl suolaa
1 pkt Jalotofua
1 rkl öljyä
1 rkl tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl soijaa
2 dl ruokakermaa, luomu + 2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
⅔ Kolatun Martta cheddaria (tai muu juusto esim. mozzarella, emmental, vuohejuusto)
ripaus muskottia
½ tl mustapippuria
noin 3 rkl raastettua parmesaania
1 rs kirsikkatomaatteja
timjamia & öljyä

1 rkl dijon-jyväsinappia
3 rkl öljyä + 1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 pehtoorinsalaatti 

Tee lanttulasagne näin: 

1. Laita tilavaan kattilaan vettä kiehumaan. Mausta kiehuva vesi fondilla ja suolalla.

2. Leikkaa lantut halki ja kuori esim. juuresveitsellä. Leikkaa lantun puolikkaista ohuita, noin 3–4 mm:n paksuisia siivuja. Keitä siivut napakan kypsiksi, noin 5–10 min. Valuta lävikössä.

3. Lanttujen kiehuessa valmista lasagnen täytteet. Leikkaa tofu ohuiksi siivuiksi ja kuivaa esim. talouspaperilla tai puhtaalla liinalla painon alla. Kuumenna paistinpannu ja murenna kuivattu tofu pannulle. Paista kunnes tofu on saanut hiukan väriä. Lisää öljy ja jatka paistamista noin 5 min. Lisää timjami, hienonnettu valkosipuli ja soija ja jätä miedolle lämmölle odottamaan.

4. Tee juustokastike. Laita kattilaan kerma ja vesi (kermapurkin kautta) ja vispaa joukkoon vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpö. Raasta joukkoon cheddar ja mausta muskotilla ja mustapippurilla.

5. Lado öljytyn vuoan pohjalle kerros lanttuja, kaada päälle ⅓ osa juustokastikkeesta ja puolet tofusta. Lado päälle lanttusiivuja, lisää ⅓ juustokastikkeesta ja loput tofuista. Lisää päälle vielä loput lantut ja kuorruta lopulla juustokastikkeella ja raastetulla parmesaanilla.

6. Laita toiseen vuokaan kirsikkatomaatit, loraus öljyä ja muutama timjamin oksa. Paista lasagnea ja tomaatteja 200 asteessa noin 20–25 min, kunnes lasagne on saanut hyvin väriä. Ota uunista ja anna vetäytyä hetki.

7. Paiston aikana valmista salaatti. Sekoita kupissa sinappi, öljy, viinietikka ja hunaja. Revi salaatti salaattivadille ja valuta kastike päälle.

Tarjoa lanttulasagne paahdettujen tomaattien ja vihreän salaatin kanssa. 

 

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista