0

Ostoskorisi on tyhjä

Lampaanpaisti ja salsa verde

Huhtikuu 03, 2019

Lampaanpaisti ja salsa verde

 

* tai nyhtistä

 

Valmista pääsiäispöytään maukas lampaanpaisti ja tarjoa yrttisen salsa verde -kastikkeen kanssa.

 

8-10:lle hengelle

 

Ainekset:

  • 1½ kg:n luuton lampaanpaisti, tai n. 2 ½ kg:n lampaanpaisti luulla
  • 3 rkl tuoretta timjamia, silputtuna
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia, silputtuna
  • 2 rkl minttua, silputtuna
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl balsamico-siirappia
  • suolaa ja pippuria

 

Poista veitsellä paistista jänteet, ja laita paisti uunivuokaan. Silppua yrtit ja sekoita oliiviöljyn, murskattujen valkosipulinkynsien ja balsamico-siirapin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hiero sekoitus paistin pintaan. Anna marinoitua yli yön.

 

Laita uuni 150 asteelle. Paista liha kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna lihan vetäytyä alumiinifolioon kääräistynä noin puoli tuntia ennen leikkaamista. Tarjoa salsa verden ja paahdettujen juuresten kanssa.

 

Vinkki! Liha voidaan myös paistaa 125-asteisessa uunissa, jolloin lopputulos on mehevämpi.

 

Salsa verde:

  • 2 dl hienonnettua basilikaa
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ suolakurkkua
  • 3 anjovisfileetä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 tl kaprista
  • ½ oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

 

Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta. Sekoita karkeaksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat maukkaat reseptit. Voit tehdä kerta- tai kestotilauksen ja ruokakassi toimitetaan kotiovellesi.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista