0

Ostoskorisi on tyhjä

Kurpitsakeitto herneenverso-öljyllä

lokakuu 02, 2020

Kurpitsakeitto herneenverso-öljyllä

 

Kurpitsakeitto herneenverso-öljyllä
GLUTEENITON, MAIDOTON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 35 minuuttia
Erikoisvälineet: Kattila, tehosekoitin tai sauvasekoitin

 

AINEKSET:

1 (myski)kurpitsa, noin 1 kg
1 keltainen sipuli 
1 palsternakka
200 g perunaa 
2 kasvisliemikuutiota
1 ruukku herneenversoja
2 valkosipulinkynttä
1 prk kaurakermaa
2 rkl raastettua inkivääriä
Suolaa ja pippuria

TEE NÄIN:

1. Kuori kurpitsa veitsen avulla. Säästä siemenet ja kuutioi kurpitsa sekä pilko sipuli. Kuori palsternakka ja perunat ja pilko samankokoiseksi paloiksi kuin kurpitsakin.

2. Laita kurpitsa, sipuli, palsternakka ja perunat kattilaan ja täytä vedellä sen verran että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeä.

3. Sillä välin kun kurpitsa valmistuu, puhdista  ja irrota siemenet verkosta, ja paahda ne kuivassa pannussa 2-3 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla.

4. Laita 1-1½ dl öljyä, herneenversot, valkosipulikynnet ja hieman suolaa sekoittimeen ja sekoita yhteen herneenversoöljyksi.

5. Kun kurpitsa on pehmennyt, soseuta se sileäksi sekoittimella. Lisää sen jälkeen kaurakermaa ja raastettua inkivääriä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla (n. 2 tl suolaa ja 1 tl pippuria), ja anna hautua vielä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa kurpitsakeitto tuoreen leivän kanssa, korista herneenverso-öljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista