0

Ostoskorisi on tyhjä

Kukkakaalikeittoa, paistettua punajuurta & BBQ-delikauraa

elokuu 28, 2020

Kukkakaalikeittoa, paistettua punajuurta & BBQ-delikauraa

 

Sitruunaista kukkakaalikeittoa, paistettua punajuurta & BBQ-delikauraa
VEGAANINEN
4:lle hengelle
Valmistusaika: 30 minuuttia
Erikoisvälineet: Sauvasekoitin/blenderi, siivilä, raastin

AINEKSET:

1 kukkakaali
½ purjo
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 pkt kikherneitä
1 kasvisliemikuutio
noin 7 dl vettä
2 ½ dl kaurakermaa
1 luomusitruuna, kuoriraaste ja mehu
½ tl suolaa 
¼ tl mustapippuria

2 punajuurta
½ rkl öljyä
2 pss Gold&Green savu-BBQ-marinoitua Delikauraa

TEE NÄIN:

1. Paloittele kukkakaali, voit käyttää myös kannan ja lehdet – pilko hieman pienemmiksi. Puolita ja suikaloi purjo. Huuhdo huolellisesti siivilässä. Kuori ja pilko myös valkosipuli.

2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää paloiteltu kukkakaali, valutetut kikherneet, kasvisliemikuutio ja vesi. Voit lisätä myös 1 tl jotain mieleistä kuivattua yrttiä. Anna keiton kypsyä kannen alla noin 15 min, kunnes kukkakaali on pehmennyt.

3. Keiton kiehuessa kuori punajuuret ja viipaloi hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet hieman rapeiksi öljyssä paistinpannulla. Paista myös BBQ delikaura pannulla pari minuuttia.

4. Soseuta keitto. Lisää soseuttamisen jälkeen keittoon kaurakerma sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa.

Koristele sosekeitto paistetuilla punajuuriviipaleilla ja delikauralla. Nauti patongin kanssa.

 

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista