Kukkakaalikeitto & ruskistettu salviavoi
GLUTEENITON, LAKTOOSITON
4:lle hengelle
Valmistusaika: 35 minuuttia
Erikoisvälineet: Sauvasekoitin & raastin
AINEKSET:
1 kg kukkakaalia
100 g purjosipulia
2–3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
½ sitruuna, kuori ja mehu
2 kuutioita kasvislientä
1 dl hienonnettua persiljaa
2 dl kermaa
suolaa & valkopippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Ruskistettu voi:
100 g voita
1 dl hienonnettua tuoretta salviaa
TEE NÄIN:
1. Hienonna purjosipuli, huuhdo ja hienonna valkosipuli.
2. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Hienonna persilja ja salvia omiin kulhoihinsa.
3. Pilko kukkakaali, mitä pienempiin paloihin, sitä nopeammin kypsyvät. Käytä sekä varsi että kukinnot – lehdet voi säästää salaattiin.
4. Kuullota kattilassa kukkakaali yhdessä sitruunankuoren, purjon ja valkosipulin kanssa tilkassa voi-oliiviöljyä seosta.
5. Lisää sitruunamehu ja anna imeytyä kiehuessa.
6. Lisää vesi, persilja ja liemikuutio. Sulje kansi ja anna kiehahtaa. Poista nyt kansi ja anna kiehua hiljaa kunnes kukkakaali on pehmeä.
7. Sillä aikaa kun keitto kiehuu: Ruskista voi keskilämmöllä kunnes kupliminen loppuu ja voi alkaa tuoksua pähkinälle. Ota liedeltä, lisää salvia ja mausta tilkalla sitruunamehua.
8. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sileäksi. Lisää kerma vatkaten ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
9. Koristele keitto persiljalla ja tarjoa ruskistetulla voilla.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista