Kookoksinen kurpitsakeitto
0

Ostoskorisi on tyhjä

Kookoksinen kurpitsakeitto

lokakuu 01, 2021

Kookoksinen kurpitsakeitto

Kookoksinen kurpitsakeitto

VEGAANINEN
Neljälle
Valmistusaika: 25 minuuttia

Ainekset:

1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
1 rkl öljyä
1 tl currya
1 myskikurpitsa
vettä
1 kasvisliemikuutio (tai 1 ½ rkl kasvisfondia)
1 prk punaisia linssejä
1 prk kookosmaitoa

1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl sokeria tai hunajaa
½ tl mustapippuria
(suolaa)

½ ruukku mieluisaa yrttiä

Tee kurpitsakeitto näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulinkynsi). Kuumenna tilavassa kattilassa öljy ja kuullota eli paista sipuleita koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää curry ja jatka paistamista vielä minuutti.

2. Puolita ja kuori kurpitsa. Poista siemenrihmasto ja pilko kurpitsa. Lisää kurpitsat kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että kurpitsat eivät aivan peity. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Valuta ja huuhtele linssit lävikössä tai siivilässä. Lisää kattilaan ja keitä kunnes kurpitsat ovat kunnolla pehmenneet.

4. Lisää kattilaan kookosmaito ja kuorittu ja raastettu inkivääri, anna kiehua vielä pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

5. Mausta keitto sokerilla tai hunajalla, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

Tarjoa keitto hienonnetulla yrtillä viimeisteltynä ja tuoreen leivän kanssa. 

 

VINKKI! Oikaise keiton valmistuksessa ja jätä soseutus väliin - keitto toimii mainiosti soseuttamattakin! 

 

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista