Kokonainen kalkkuna uunissa Bengtsin tapaan

Kokonainen kalkkuna uunissa Bengtsin tapaan

joulukuu 21, 2021

Kokonainen kalkkuna uunissa Bengtsin tapaan


Kokonainen kalkkuna uunissa Bengtsin tapaan 

 

Kalkkuna

1 laidunkalkkuna noin 6 kg
1 luomusitruuna
tuoreita yrttejä, esim. timjamia
100 g voita
4 rkl öljyä
suolaa, pippuria

Tee näin:

1. Ota kalkkuna jääkaappiin sulamaan noin 2-3 vuorokautta ennen ja huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

2. Irrota luut kalkkunan takaosasta. Hiero kalkkunaan suolaa.

3. Sekoita voi, öljy, suola ja tuoreet yrtit sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

4. Irrottele nahkaa varovasti sormin lihasta ja levitä seos tasaisesti kalkkunan nahan alle. Varo, ettei nahka mene rikki.

5. Purista sitruunanmehu ja kaada tasaisesti kalkkunan päälle. Valmista tämän jälkeen täyte.

Täyte

3 dl couscousia
3 dl vettä
1 luomukasvisliemikuutio
3 luomuomenaa
100 g saksanpähkinän sydämiä tai vastaavia
1 sipuli
Aurinkokuivattua tomaattia

Tee näin:

1. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio, lisää couscous ja anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

2. Pilko sipuli, omenat ja aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi, pienennä saksanpähkinät.
3. Sekoita kaikki aineet ja laita täyte kalkkunan sisään peräpäästä. Jos kaikki täyte ei mahdu kalkkunaan, voit valmistaa loput kulhossa uunissa.

Puristetun sitruunanpuolikkaan voi laittaa “tulpaksi” peräpäähän pitämään täytteen paikallaan.

Paistaminen

1. Työnnä mittari rintafileen keskelle pohjaan asti. Voit paistaa kalkkunan uunipellillä uunipussissa tai ilman.
2. Paista noin 150-160 ˚C uunin keskiosassa. Paistoaika 6 kg kalkkunalle on uunista riippuen 3–4 tuntia. (Pop-up -mittari laukeaa, kun kalkkuna on valmis.)
3. Leikkaa viilto rintaan ja tarkista, ettei lihaneste ole enää punaista. Tavallista paistomittaria käytettäessä kalkkuna on valmis, kun sisälämpötila on 75 ˚C.

Tarjoilu

Leikkaa siivet irti kalkkunasta. Leikkaa sitten reidet ja väännä ne irti. Irrota rintafileet yksi kerrallaan rintaluuta pitkin leikaten. Leikkaa liha sopiviksi siivuiksi ja nauti.

(Kuvassa kokonainen kalkkuna, muut kuvan lisukkeet eri kuin reseptissä.)

Resepti: Hemmanet

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista