Kirjolohihampurilaiset tzatzikilla ja paahdettuja porkkanatikkuja
0

Ostoskorisi on tyhjä

Kirjolohihampurilaiset tzatzikilla ja paahdettuja porkkanatikkuja

toukokuu 28, 2021

Kirjolohihampurilaiset tzatzikilla ja paahdettuja porkkanatikkuja

 

Kirjolohihampurilaiset tzatzikilla ja paahdettuja porkkanatikkuja
Neljälle
Valmistusaika: 35 minuuttia

Ainekset:

600 g kirjolohifileetä
½–1 tl suolaa & pippuria
4 briossisämpylää
ruukku jääsalaattia

Tzatziki-kastike:

3 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
½ kurkku, raastettu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, sokeria, pippuria

Paahdetut porkkanatikut:

7–9 porkkanaa
2 tl öljyä
¼ tl suolaa
¼ ruukku tilliä

Tee näin: 

1. Valmista ensin paahdetut porkkanatikut: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele tai kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Laita tikut kulhoon ja sekoita joukkoon öljyä ja suolaa.

2. Laita porkkanatikut uunivuokaan tai uunipellille ja paista uunin keski- tai yläosassa noin 20–25 minuuttia. Hienonna tilli ja ripottele paahdettujen porkkanatikkujen päälle.

3. Porkkanoiden paahtuessa valmista tzatziki. Raasta kurkku rouheasti raastimella ja purista neste kurkusta hienon siivilän läpi tai taputtele talouspaperiin. Sekoita jogurtti, murskattu valkosipuli, kurkkuraaste ja oliiviöljy kulhossa. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.

4. Valmista lopuksi hampurilaiset. Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi (2 kpl) ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kalapalat paistinpannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli.

5. Puolita briossisämpylät ja lämmitä uunissa muutama minuutti porkkanatikkujen päällä.

7. Irrota muutama salaatinlehti ja huuhtele ne.

Täytä lämmitetyt briossisämpylät tzatziki-kastikkeella, salaatinlehdillä ja paistetuilla kirjolohifileillä.


Vinkki! Kirjolohifileistä tulee maukkaita myös grillissä.

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista