0

Ostoskorisi on tyhjä

Kaalilaatikko kaurajauhiksella & puolukkacremellä

helmikuu 24, 2020

Kaalilaatikko kaurajauhiksella & puolukkacremellä



VEGAANINEN
4:lle hengelle
Valmistusaika: 45 minuuttia
Erikoisvälineet: Paistokasari tai tilava paistinpannu
 
AINEKSET:

350 g kaurajauhista
1 kg valkokaalia
1–2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siirappia
vegaanivoita (tai tavallista)
oliiviöljyä
mustapippuria

 

Puolukkaranskankerma:
2 dl kauraranskankermaa
1 dl puolukkahilloa
suolaa & mustapippuria

 
Tarjoiluun:
tuoretta hienonnettua persiljaa, sormisuolaa
 
TEE NÄIN:
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Leikkaa valkokaali 2 osaan ja leikkaa pois kova kanta. Leikkaa loput 2 cm:n kokoisiksi paloiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Lämmitä iso paistinpannu tai paistokasari ja ruskista kaali, sipuli ja kaurajauhis ison voinokareen ja reilun oliiviöljytilkan kanssa. Sekoita useasti ja lisää vesi 5 min kuluttua.
5. Lisää soija ja siirappi ja mausta mustapippurilla. Anna kiehua hiljaa kannen alla 5 min.
6. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 20 min.
7. Sekoita kaura ranskankerma puolukkahillon kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
8. Koristele kaalilaatikko hienonnetulla persiljalla ja sormisuolalla (jos toivot lisää suolaisuutta).

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista