Joulukinkun paisto-ohje
0

Ostoskorisi on tyhjä

Joulukinkun paisto-ohje

joulukuu 23, 2021

Joulukinkun paisto-ohje


Joulukinkun paisto-ohje

1. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Lisää pannulle paiston aikana sen verran vettä, että tippuva rasva ei kuivu pannuun.

2. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle ja mielellään sivusta, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Mittarin kärki ei myöskään saa koskettaa luuta.

3. Kypsennä kinkku ensiksi tunnin ajan 150 asteen lämmössä, laske tämän jälkeen uunin lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista  kunnes lihalämpömittari osoittaa 73-75 astetta. Aikaa tulee kulumaan noin tunti /kg. Muista että kinkun sisälämpö tulee vielä nousemaan kun olet ottanut kinkun ulos uunista.

4. Paistoaika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

5. Anna kinkun jäähtyä hiukan. Poista mahdollinen verkko ja nahka. Sivele pinta sinapilla ja siivilöi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Pintaan voit pistellä koristeeksi myös kokonaisia neilikoita. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista