Gazpacho – kylmä tomaattikeitto

Gazpacho – kylmä tomaattikeitto

 Valmistusaika: 30–35 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 viipaletta maalaisleipää
  • vettä
  • 500 g kypsiä luomutomaatteja
  • 1 kurkku
  • 2 luomupaprikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1–2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia

 

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä paistinpannussa pehmeiksi.
  2. Keitä vettä kattilassa. Leikkaa viilto tomaatteihin ja keitä niitä noin minuutti. Nosta tomaatit kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vedä kuoret tomaateista, leikkaa kahtia ja poista siemenkodat.
  3. Murusta leipäviipaleet kulhoon ja lisää vettä sen verran että leipä pehmenee.
  4. Laita tomaatinpuolikkaat, sipuli ja pehmeä leipä monitoimikoneeseen tai teho-sekoittimeen, lisää kuutioitu kurkku ja paprika.
  5. Sekoita keitoksi ja lisää oliiviöljy. Lisää tilkka vihanneslientä tai vettä tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa: Koristele keitto ruohosipulilla ja tarjoa soppakulhosta.

Vihje! Jos et omista monitoimikonetta tai tehosekoitinta, käytä sauvasekoitinta. Pilko silloin vihannekset ensin pieniksi.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua