
Valmistusaika: 30–35 min
Ainekset:
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 viipaletta maalaisleipää
- vettä
- 500 g kypsiä luomutomaatteja
- 1 kurkku
- 2 luomupaprikaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1–2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- ruohosipulia
-
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä paistinpannussa pehmeiksi.
-
Keitä vettä kattilassa. Leikkaa viilto tomaatteihin ja keitä niitä noin minuutti. Nosta tomaatit kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vedä kuoret tomaateista, leikkaa kahtia ja poista siemenkodat.
-
Murusta leipäviipaleet kulhoon ja lisää vettä sen verran että leipä pehmenee.
-
Laita tomaatinpuolikkaat, sipuli ja pehmeä leipä monitoimikoneeseen tai teho-sekoittimeen, lisää kuutioitu kurkku ja paprika.
-
Sekoita keitoksi ja lisää oliiviöljy. Lisää tilkka vihanneslientä tai vettä tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa: Koristele keitto ruohosipulilla ja tarjoa soppakulhosta.
Vihje! Jos et omista monitoimikonetta tai tehosekoitinta, käytä sauvasekoitinta. Pilko silloin vihannekset ensin pieniksi.
Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.
Tutustu ruokakasseihin