Gazpacho – kall tomatsoppa

Gazpacho – kall tomatsoppa

Tillagningstid: 30–35 min

Ingredienser:

  • 1 lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 skivor lantbröd
  • vatten
  • ca 500 g mogna ekologiska tomater
  • 1 gurka
  • 2 ekologiska paprikor
  • ½ dl olivolja
  • 1–2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • gräslök

 

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs i olja i en stekpanna tills mjuka.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett snitt i tomaterna och koka dem i ca 1 minut. Lyft tomaterna över i en skål med kallt vatten och riv av skalet. Skär tomaterna i två delar och gröp ur kärnhuset.
  3. Smula brödskivorna i en skål och tillsätt så pass mycket vatten att de blir mjuka.
  4. Lägg tomatköttet, löken och det mjuka brödet i en matberedare eller blender, tillsätt tärnad gurka och paprika.
  5. Mixa till en soppa och häll i olivoljan. Tillsätt lite grönsaksbuljong eller vatten enligt behov. Smaksätt med salt och peppar.

Servera: Dekorera soppan med gräslök och bjud ur soppskål.

Tips! Om du inte har matberedare eller blender, använd stavmixer. Tärna då grönsakerna riktigt smått.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua