Gazpacho – kall tomatsoppa
0

Ostoskorisi on tyhjä

Gazpacho – kall tomatsoppa

heinäkuu 04, 2017

Gazpacho – kall tomatsoppa

Tillagningstid: 30–35 min

Ingredienser:

  • 1 lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 skivor lantbröd
  • vatten
  • ca 500 g mogna ekologiska tomater
  • 1 gurka
  • 2 ekologiska paprikor
  • ½ dl olivolja
  • 1–2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • gräslök

 

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken och fräs i olja i en stekpanna tills mjuka.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett snitt i tomaterna och koka dem i ca 1 minut. Lyft tomaterna över i en skål med kallt vatten och riv av skalet. Skär tomaterna i två delar och gröp ur kärnhuset.
  3. Smula brödskivorna i en skål och tillsätt så pass mycket vatten att de blir mjuka.
  4. Lägg tomatköttet, löken och det mjuka brödet i en matberedare eller blender, tillsätt tärnad gurka och paprika.
  5. Mixa till en soppa och häll i olivoljan. Tillsätt lite grönsaksbuljong eller vatten enligt behov. Smaksätt med salt och peppar.

Servera: Dekorera soppan med gräslök och bjud ur soppskål.

Tips! Om du inte har matberedare eller blender, använd stavmixer. Tärna då grönsakerna riktigt smått.

Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista