Fetalla maustetut lihapullat ruusukaalilla ja bulgurilla
LAKTOOSITON
Neljälle
Valmistusaika: 35-40 minuuttia
Erikoisvälineet: uunivuoka/pelti, kattila
AINEKSET:
600 g luomujauhelihaa
1-2 tl suolaa ja pippuria
1 paketti fetajuustoa
4 kananmunaa
1 paketti ruusukaalia
Öljyä
4 annosta bulguria
2-3 oksaa korianteria
Porkkanatsatsiki:
2 ½ dl kermaviiliä
2-3 luomuporkkanaa
2 valkosipulinkynttä
TEE NÄIN:
1. Laita uuni 200 asteeseen ja laita kevyesti suolattu vesi kiehumaan bulguria varten.
2. Poista ruusukaaleista kannat ja puolita ne, huuhtele hyvin ja ripottele päälle öljyä ja suolaa.
3. Sekoita massaksi jauheliha, suola ja pippuri, murennettu fetajuusto ja kananmunat. Pyöritä massasta lihapullia ja laita ne pellille. Jos massa tarttuu sormiin, huuhtele kädet kylmällä vedellä ennen lihapullien pyörittelyä.
4. Laita ruusukaalin puolikkaat samalle pellille lihapullien kanssa ja paista 15-20 minuuttia riippuen lihapullien koosta.
5. Kun lihapullat paistuvat uunissa, valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Hienonna korianteri ja sekoita keitetyn bulgurin joukkoon.
7. Valmista porkkanatsatsiki. Raasta porkkana ja sekoita kermaviilin joukkoon porkkanaraaste ja puristetut valkosipulinkynnet.
Tarjoile uunissa paistetut lihapullat ruusukaalien, bulgurin ja porkkanatsatsikin kanssa.
Parempaa ja helpompaa arkea: Ruokakassimme sisältää monipuoliset reseptit sekä parhaat raaka-aineet kolmeen herkulliseen ateriaan. Kiireisempään arkeen sopii Valmisruokakassit, joissa on oman keittiömme kokkien itse valmistamaa, ravintolatasoista ruokaa. Opit uutta, säästät aikaa ja voit keskittyä muuhun tärkeään.
Tutustu ruokakasseihinKommentit hyväksytään ennen julkaisemista