Bataattikeitto ja tuoretta maalaisleipää guacamolella

helmikuu 12, 2021

Bataattikeitto ja tuoretta maalaisleipää guacamolella

 

Bataattikeitto ja tuoretta maalaisleipää guacamolella
VEGAANINEN
Neljälle
Valmistusaika: 25 minuuttia

AINEKSET:
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 bataatti
(1 tl currya)
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk punaisia linssejä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ luomu sitruunan mehu

Guacamole:
1 avokado
½ rs kirsikkatomaatteja
½ ruukku korianteria
½ luomusitruuna
(suolaa ja mustapippuria)

Maalaisleipää

TEE NÄIN:

1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna tilavassa kattilassa öljy ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia koko ajan sekoitellen. Kuori ja kuutioi bataatti.

2. Lisää kattilaan bataattikuutiot ja halutessasi curry ja kääntele. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Valmista guacamole. Halkaise avokado, poista siemen, kaavi hedelmäliha lautaselle tai kulhoon ja hienonna haarukan avulla. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna korianteri. Sekoita tomaatit ja korianteri avokadon kanssa ja mausta sitruunamehulla ja halutessasi ripauksella suolaa ja mustapippuria. Jätä maustumaan.

4. Kun bataatit ovat pehmenneet, lisää kattilaan valutetut punaiset linssit, keitä vielä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

5. Levitä guacamolea maalaisleivän viipaleille ja tarjoa bataattikeiton kanssa. 

Vinkki! Tee maalaisleivästä rapeita valkosipulileipiä: Paahda leipäviipaleita muutama minuutti 200 asteessa uunissa. Ota leivät uunista, pirskota päälle hieman öljyä ja hiero pintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä – tarjoa guacamolen kanssa!

Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit kotiovellesi? Ruokakasseissamme on viikoittain vaihtuvat reseptit. Voit kokeilla ja tehdä kertatilauksen tai tulla asiakkaaksemme tekemällä jatkuvan tilauksen. Ruokakassi toimitetaan tiistai-iltaisin.

Tutustu ruokakasseihin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisemista