Bataattifalafelit

Bataattifalafelit

 

Falafelit ovat ehkä yksi nerokkaimmista pikaruoista ikinä, ja niitä tulee syötyä usein. Joidenkin mielestä varmaan liiankin usein. Siitä syystä päädynkin useimmiten tekemään niitä itse, ja uunissa kypsennettynä, jotta tätä perinteisesti friteerattua herkkua saa edes hieman kevennettyä.

 

Makua näissä bataattifalafeleissa riittää kevennyksestä huolimatta runsain määrin!

 

 

Ainekset:

1 keskikokoinen bataatti, kypsennettynä ja soseutettuna

2tlk kikherneitä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 kevätsipulin varsi

1 punainen chili

1tl kutakin: jauhettua kuminaa, juustokuminaa, kurkumaa, cayennepippuria, savupaprikajauhetta

1 limen puristettu mehu

3-4rkl maissijauhoja

oliiviöljyä

 

 

Aloita murskaamalla kikherneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Halutessasi voit rikkoa ne myös tehosekoittimessa, mutta omaan makuuni koostumuksesta tulee näin liiankin sileä. Silppua sipuli, chili ja valkosipuli mahdollisimman hienoksi hakkelukseksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi.

 

Muotoile pieniksi palloiksi ja sivele kevyesti öljyllä. Paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Käännä falafelit varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa. Nauti!

 

- Jerry Kivelä

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua