Sesonkikalenteri | Syyskuu

Omenat

Omenasato alkaa kypsyä elokuun puolivälissä ja kotimainen omena säilyy jouluun saakka. Omenalajikkeet ryhmitellään kesä-, syys- ja talviomenoihin kypsymisajankohdan mukaan. Hillo-omeniksi sopivat muunmuassa Valkea kuulas, Antonovka ja Atlas. Mehuissa kannattaa suosia syyslajikkeita, jotka on poimittu vähän vielä raakoina. Ruokaomenaksi sopivat hyvin happamat ja kovat lajikkeet, sillä ne pehmenevät kypsennettäessä paremmin kuin muut. Tällaisia ovat esimerkiksi Melba, Samo, Lobo ja Punainen kaneli. 

Sesongissa myös

Härkäpapu

Kesäkurpitsa

Kurpitsa

Maissi

Munakoiso

Vesimeloni

Vihreä papu

Päärynä

Kotimainen päärynäsato kypsyy elokuun lopussa ja satokausi jatkuu syys-lokakuun vaihteeseen saakka. Anton & Antonin päärynät tulevat Ahvenanmaalta.

Sienet ja marjat

Suomen monipuoliset sienet tuovat vaihtelua ruokavalioon. Kaupallisia villejä sieniä ovat tutut korvasieni, kanttarelli, herkkutatti ja suppilovahvero. Marjoista maistuu erityisesti puolukka.

Sorsa

Sorsan metsästys alkaa jo elokuussa. Kaupoissa myytävät sorsat ovat kasvatettuja sinisorsia Pohjois-Karjalasta. Kasvatetuissa sorsissa ei ole hauleja. Sorsa painaa n. kilon ja se on erinomaisen maukas vaihtoehto syksyiseen ruokapöytään.

Sesongin kala

Ahven, kampela, kuha, villi lohi, muikku, siika, silakka, taimen ja nahkiainen.