Sesonkikalenteri | Lokakuu

Lammas

Keväällä syntyneet karitsat teurastetaan syksyllä. Syksy onkin parasta aikaa nauttia tuoreesta karitsanlihasta. Karitsanliha on monipuolinen raaka-aine. Pitkään haudutettavat osat, kuten lapa sopii erinomaisesti esim. lammaskaalin valmistukseen. Karitsan potka hautuu pitkään uunissa ja se on yksi lihatiskimme suosituimmista tuotteista. Karitsan jauhelihaa voi käytää naudan jauhelihan tapaan tai voi korvata osan naudan jauhelihasta karitsalla lisämaun saamiseksi. Ostamme karitsanlihaa Ahvenanmaalta Ulfsbyn tilalta ympäri vuoden.

Sesongissa myös

Kaalit

Kaalit ovat monipuolinen ja edullinen raaka-aine, joista saadaan nauttia vielä myöhään syksyllä. Ruusukaali sopi erinomaisesti perinteisten liharuokien lisukkeeksi. Hapatettu kaali taas on oivallisen maukasta ja edullista ruokaa vaikkapa tuoremakkaroiden kanssa nautittuna.


Sesongin kala

Ahven, hauki, kampela, kuha, villi lohi, muikku, siika, silakka, taimen ja nahkiainen.


Kuukauden juusto on suomalainen juusto

22.10. vietetään suomalaisen juuston päivää. Valikoimassamme on lokakuun ajan tavallista runsaampi valikoima suomalaisia juustoja.