|
22.01.2015

Elämäni on täynnä salaisia paheita, pienempiä ja suurempia, ja osaa en edes vaivaudu pitämään salaisena. On kuitenkin yksi salainen nautinto, joka hävettää joka kerta yhtä paljon, mutta josta en vain voi pysyä erossa: croissandwich. Rapea ja rasvainen croissant on suurta herkkua jo itsessään, mutta kun sinne väliin lisää vielä jotain hyvää juustoa, laadukasta lihaleikkelettä, vihanneksia tai levitteitä... Päästään ihan uusille nautinnon tasoille.

Minulla ei ole mitään yhtä tiettyä oikeaa tapaa tehdä tämä suurenmoinen herkku, mutta en ole vielä koskaan onnistunut täyttämään sitä sellaisilla täytteillä, jotka olisivat tehneet makunautinnosta yhtään pienemmän.

Yksi suosikeistani: croissantin väliin pehmeää valkohomejuustoa, tyrolilaista speck-kinkkua, mustapippuria ja rucolaa ja koko komeus hetkeksi kuumaan uuniin lämpenemään. Niin hyvä salainen pahe, ettei sitä kykene edes pitämään salaisuutena.

Jerry 0 comments

|
21.01.2015

Olen aina rakastanut tällaisia amerikkalaistyylisiä Chocolate Chip Cookie -keksejä, mutta ongelmani on ollut se, että vuosikausia yritykseni luoda sellaisia itse menivät kamalasti mönkään. Lähiaikoina olen kuitenkin puurtanut keittiössä aamusta iltaan, tavoitteenani oppia valmistamaan täydellisiä suklaamurukeksejä. Nyt uskoisin, että ollaan jo melko lähellä...

Nämä monin tavoin tummat suklaamurukeksit saavat runsaasti makua ruskistetusta voista, tummasta ruokosokerista ja tummasta suklaasta.

Ainekset:

75g + 50g pehmeää voita

1dl tummaa ruokosokeria

runsaasti vaniljaa

1 kananmuna

2dl vehnäjauhoja

hyppysellinen suolaa, ruokasoodaa, muskottipähkinää

50g mahdollisimman tummaa suklaata

Sulata 50g voita pienessä kattilassa tai paistinpannulla keskilämöllä, sekoitellen välillä varovaisesti. Ruskista voi jatkamalla tätä paistamista suurinpiirtein 5 minuuttia. Voin alkaessa tuoksua voimakkaan pähkinäiseltä ja näyttäessä tummalta kaada se kulhoon jäähtymään hetkeksi.

Vatkaa loppu voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää seuraavaksi joukkoon jäähtynyt ruskistettu voi ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmuna huolellisesti seoksen joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää varovaisesti sekoittaen. Taittele suklaarouhe lopuksi taikinan joukkoon ja siirrä taikina jääkaappiin viilenemään noin 30 minuutiksi.

Jaa taikina suurinpiirtein 12 osaan, muotoile kämmenissä palloiksi ja aseta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa noin 14 minuttia, kunnes keksit tummuvat kauniisti. Nauti nämä tummaakin tummemmat keksit tuoreina ja lämpiminä!

Jerry 0 comments

|
17.01.2015

Tammikuu on ehtinyt jo ohittaa puolivälinsä ja kohta vuoden kiistatta ankein kuukausikin alkaa olla muisto vain. Seuraavat kaksi viikkoa saattavat kuitenkin tuntua vielä erittäin pitkiltä, varsinkin jos tässä vuoropäivin -30°C & lumimyrsky / +5°C & vesisadetta -ryöpytyksen keskellä saattaa itsensä kipeäksi.

Sairastelua ehkäistääkseen - tai pahimmassa tapauksessa paranemista nopeuttaakseen - itse kunkin kannattaisi vielä tammikuun aikana juoda vähintään yksi vihermehu. Nämä superterveelliset viherpommit ovat erittäin terveellisiä ja herkullisia ja ne vaikuttavat erittäin myönteisesti myös ulkoiseen kauneuteen!

Mennään kaikki kauniisti kohti kevättä - kolme herkullista vihermehuvinkkiä löydät täältä!

 

Jerry 0 comments

|
17.01.2015

Ainekset:

4-6rkl viikunahilloa

karamelisoitua sipulia (ohje & ainekset alla)

100g raastettua Gruyère-juustoa

ruispizzapohja:

11g kuivahiivaa

1,5dl kädenlämpöistä vettä

1rkl tummaa ruokosokeria

hyppysellinen suolaa

2rkl oliiviöljyä

2dl Durumvehnäjauhoja

2dl täysjyväruisjauhoja

karamelisoidut sipulit:

6 isoa sipulia

antelias loraus oliiviöljyä

hyppysellinen suolaa

1rkl sokeria

1-2rkl balsamicoa

Aloita valmistamalla pizzapohja: sekoita lämpimän veden joukkoon hiiva, sokeri ja suola sekä öljy ja lopuksi jauhot. Vaivaa huolellisesti käsin ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään tunti. Kauli ohueksi pizzapohjaksi ja aseta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille jatkamaan kohoamistaan.

Seuraavaksi valmista karamelisoidut sipulit: poista sipuleista päädyt ja leikkaa sitten ylhäältä alas puolikkaiksi ja lopulta nämä puolikkaat pituussuunnassa kuuteen puolikuun muotoiseen lohkoon. Kuullota öljytyllä pannulla keskilämmöllä ja sekoittele tasaisin väliajoin. Ripottele noin 10 minuutin jälkeen sipuleiden joukkoon hieman suolaa ja sokeria ja jatka paistamista miedolla lämmöllä vielä puolisen tuntia varovaisesti välillä sekoitellen. Lisää hieman öljyä tai vettä jos sipulit alkavat kuivua tai tarttua liikaa pannuun. Lisää lopuksi pannulle pieni loraus balsamicoa, sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä – herkulliset karamelisoidut sipulit ovat valmiita!

Levitä pizzapohjalle ohut kerros viikunahilloa, ripottele päälle antelias annos karamelisoitua sipulia (mutta jätä silti osa myös myöhempiin herkutteluhetkiin) ja raastettua juustoa ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pizza alkaa tummua reunoista. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä tai rucolalla!

 

Jerry 0 comments

|
31.12.2014

Vuoden viimeinen päivä. Tuntuu omituiselta ajatella, että taas yksi vuosi on siirtymässä taakse. Tällaisissa elämän murroskohdissa olisi helppo nojata kohti melankoliaa, mutta itse pyrin päättäväisesti kohti intoa ja odotusta. 2014 on ollut minulle erittäin antelias, eikä vuoden kohokohtien listaaminen ehtisi tämän vuoden puolella edes loppuunsa. Olen kuitenkin varma, että myös 2015 tuo mukanaan uusia seikkailuja ja saavutuksia. Niitä odotellessa.

Hyvää vuodenvaihdetta kaikille!

Jerry 0 comments