|
09.09.2014

Chutney-kastikkeiden maailma on minulle vielä verraten vieras, mutta tämä aromaattinen tomaatti-sipuli-chutney valloitti sydämeni kertaheitolla ja jatkossa aion laittaa tätä jumalten nektaria kaikkeen. Kokeile esimerkiksi naan-leivän kanssa, voileipien välissä, grillatun kanan kanssa tai vaikka suolakeksien päällä!

Ainekset:

500g sipuleita

1kg tomaatteja

5 valkosipulin kynttä

cayennepippuria, mustapippuria, paprikajauhetta, inkivääriä, kardemummaa

250g kookospalmusokeria

1dl valkoviinietikkaa

Aloita pilkkomalla sipulit, valkosipulit ja tomaatit hienoksi silpuksi. Heitä kattilaan sokerin ja valkoviinietikan kanssa ja keitä kokoon noin tunti miedolla lämmöllä. Maista ja mausta makusi mukaan ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
04.09.2014

Tämä villejä aromeja pursuava keitto saa tuplasti valkosipulista herkullisuutta niin valkosipulin kynsistä kuin valkosipulin vihreistä varsista. Ei tarvitse kuitenkaan lannistua, jos valkosipulin varsia ei tunnu löytyvän - voit helposti korvata ne esimerkiksi ruohosipulilla. Tarjoile valkosipulikeitto esimerkiksi rapeaksi paahdetun täysjyväleivän kanssa.

Ainekset:

3 kokonaista valkosipulia

2 kourallista valkosipulin varsia

3rkl voita

5dl kasvislientä

1 suuri peruna

suolaa, oreganoa, mustapippuria

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

2dl kermaa tai maitoa

Aloita kuullottamalla veitsenreunalla murskattuja valkosipulinkynsiä voissa pannulla viiden minuutin ajan. Lisää pannulle kasvisliemi, tasaisiin kuutioihin pilkottu peruna sekä mausteet ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Käsittele seos tehosekoittimessä sileäksi, lisää sitruuna ja kerma ja palauta kattilaan. Kiehauta, testaa aromit ja nauti.

 

Jerry 0 comments

|
29.08.2014

 

Yksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ihmisten vaikeimmin välteltävä ruoka-aine on varmasti pasta. Sitä tuntuu olevan kaikkialla, ja tietenkin toinen toistaan houkuttelevampina annoksina.

Nyt tämä kotitekoinen maissipasta saapuu valkoisella ratsullaan pelastamaan vaikean tilanteen - se on nimittäin täysin gluteeniton ja erittäin herkullinen. Kaiken lisäksi se valmistuu kotona erittäin nopeasti ja vaivattomasti.

Kokeile gluteenitonta maissipastaa esimerkiksi tulisen arrabbiata-kastikkeen, mozzarellan ja basilikan kera!

Ainekset:

4dl maissijauhoja

3 kananmunaa

1 kananmunan keltuainen

1rkl oliiviöljyä

1tl suolaa

Kaada maissijauhot suureen kulhoon ja muotoile keskelle kuoppa. Riko kananmunat ja keltuainen kuoppaan ja riko ne käsin. Muovaa käsin kiinteäksi taikinaksi. Lisää joukkoon vielä oliiviöljy ja suola ja jatka vaivaamista kunnes taikina on sileä ja kiinteä.

Levitä taikina jauhotetulle tai öljytylle pinnalle ja kauli mahdollisimman ohueksi laataksi. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja muotoihin ja keitä (koosta riippuen) noin 6-8 minuuttia, kunnes pasta on miellyttävän pehmeää, mutta samalla napakkaa.

Viimeistele haluamallasi kastikkeella ja lisukkeilla ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
24.08.2014

Tomaattikeitto on siitä erityinen keitto, että se sopii aivan yhtä hyvin kesäkeitoksi kuin syyskeitoksi, kevään piristäjäksi ja syksyisten sadepäivien lämmittäjäksi. Tämä mausteinen tomaattikeitto saa kermaisaa ja veikeän etnistä lisäpotkua kookosmaidosta. Tarjoile keitto esimerkiksi rapeakuorisen maalaisleivän tai valkosipuli-naanleivän kera!

Ainekset:

1kg paseerattua tomaattia

1tlk kookosmaitoa

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2rkl oliiviöljyä

kurkumaa, cayennepippuria, chilijauhetta, mustapippuria

1rkl balsamicoa

1rkl sokeria

3dl vettä

lisäksi: maustamatonta jogurttia, lehtipersiljaa tai korianteria

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia ja valkosipulia öljytyssä kattilassa kunnes sipuli muuttuu pehmeäksi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kookosmaito, sitten balsamico, sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia välillä sekoitellen.

Mausta keitto kurkumalla, cayennepippurilla, chilijauheella ja mustapippurilla. Viimeistele keittokulhollinen maustamattomalla jogurtilla sekä persiljalla tai korianterilla ja nauti.

Keitto on parhaimmillaan kun siihen dippaa lämmintä leipää!

Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla tätä herkullista kirsikka-toscakakkua!

 

Jerry 0 comments

|
21.08.2014

Nämä naan-leivät ovat minulle uuden elämänvaiheen alku. Ne ovat yksi rumimmista ruoista, joita olen koskaan kehdannut valokuvata. Kyseenalaisesta ulkomuodostaan huolimatta ne ovat erittäin herkullisia. Nämä autenttisen makuiset naan-leivät ovat siis opettaneet minulle, ettei ulkonäön perusteella tuomitseminen ole sittenkään aina fiksua. Maailmani on kääntynyt päälaelleen.

Naan-leivät voi kypsentää paistinpannulla tai grillissä. Tämä mahtava makuelämys valmistuu kokemattomankin leipurin käsissä erittäin helposti ja vaivattomasti, eli ei ole mitään syytä olla kokeilematta!

Ainekset:

2dl lämmintä vettä

11g kuivahiivaa

hyppysellinen sokeria

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl jauhettua kuminaa

1tl jauhettua korianteria

2dl maustamatonta jogurttia

lisäksi:

sulatettua voita

valkosipulia

lehtipersiljaa

Aloita sekoittamalla kuivahiiva ja sokeri lämpimään veteen. Anna seoksen odottaa muutaman minuutin ajan ennen kuin lisäät keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä jogurtin. Sekoita seosta ensin kauhan avulla ja vaivaa lopulta käsin. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan jos taikina on liian löysä tai jogurttia jos taikina on liian kiinteä. Anna kohota peitetyssä kulhossa tunnin ajan.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja vaivaa käsin joustavaksi, hieman tahmeaksi taikinaksi. Taputtele jauhotetuilla käsillä noin senttimetrin paksuiseksi, kyyneleen muotoiseksi leiväksi, sivele molemmin puolin sulatetulla voilla, jonka joukkoon on sekoitettu puristettua valkosipulia ja silputtua lehtipersiljaa. Paista kuumalla pannulla minuutin ajan kannen alla, käännä ja paista 2 minuuttia kannen alla. Peitä valmiit naan-leivät liinalla sillä aikaa kun paistat loppuja. Nauti sellaisenaan, intialaisen ruoan kanssa tai esimerkiksi tomaattikeiton seuralaisena. Naan-leivät ovat parhaita tuoreena!

 

Jerry 0 comments