|
14.08.2015

Viime joulukuussa tekemäni Tokion matka toi paljon japanilaisia vaikutteita keittiööni. Tämä kookoksinen riisivanukas matcha-jauheella oli yksi ensimmäisistä asioista, jota tein matkan jälkeen. Riisivanukas ei ole ikinä ollut oma käsitykseni herkullisesta jälkiruoasta, mutta tätä maukasta herkkua hotkin kyllä kulhon toisensa jälkeen. Lopulta riisivanukasta oli kuitenkin niin paljon ettei kaikkea jaksanut mitenkään syödä.

Päätin siis ottaa mallia eräässä tokiolaisessa kahvilassa maistamastani piiraasta ja tehdä lopusta riisivanukkaasta piirakan. Tämä kikka toimii mille tahansa riisivanukkaalle eikä lisäksi tarvita kuin piirakkapohja ja parikymmentä minuttia 180-asteisessa uunissa - täydellinen tapa muuntaa yksi jälkiruoka toiseksi!

 

Jerry 0 comments

|
14.08.2015

Kotitekoinen majoneesi on yksi niistä helpoista herkuista, joita yrittäessä epäonnistuin kerta toisensa jälkeen. Muutaman kerran jälkeen tiesin täysin selkeästi jo syynkin: kärsivällisyyteni ei riittänyt. Öljy pitää lisätä muiden ainesten joukkoon erittäin hitaasti, jotta majoneesi saa täydellisen koostumuksen. Ehkä ikä on kuitenkin tuonut minulle hitusen kärsivällisyyttä, sillä nykyään majoneesini onnistuvat!

Ainekset:

2 kananmunan keltuaista

1tl sinappia

1tl valkoviinietikkaa

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

2dl öljyä

suolaa, pippuria

Sekoita keltuaiset, sinappi, etikka ja sitruunamehu tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi seokseksi. Lisää öljyä ohuena vanana joukkoon hitaasti ja varovaisesti samalla kun tehosekoitin käy. Tärkein asia majoneesin valmistamisessa on se ettei öljyä kaada liikaa kerralla, sillä tämä estää emulsion. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi esimerkiksi currylla tai savustetulla paprikalla!

 

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa viikon.

 

Jerry 0 comments

|
14.08.2015

Reilu vuosi sitten toteutin yhden pitkäaikaisen unelmani ja aloitin oman henkilökohtaisen blogini. Kuluneen vuoden tai tätä Anton & Antonin blogia kirjoittamieni reilun kolmen vuoden jälkeen en vieläkään koe itseäni bloggaajaksi. Minä vain leivon ja kirjoitan.

Juhlistaakseni tätä ensimmäistä vuotta toteutin toisen pitkäaikaisen unelmani ja tein viimein (suhteellisen) onnistuneen Blue Velvet -kakun.

Ainekset:

500g pehmeää voita

4dl sokeria

4 kananmunaa

sinistä väriainetta

1dl maustamatonta jogurttia

1dl maitoa

6dl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl ruokasoodaa

1rkl valkoviinietikkaa

kuorrutukseen:

600g mascarponea

1dl tomusokeria

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita maito ja jogurtti yhteen ja lisää sinistä väriainetta kunnes seos on tummansininen – kakun väri vaalenee siitä vielä runsaasti muiden ainesten ansiosta.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä sininen maitoseos taikinaan vuorotellen, aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakun keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Kuorrutusta varten ei tarvitse kuin sekoittaa mascarpone ja tomusokeri yhteen. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. Leikkaa kakku kahteen ohueen kiekkoon tai vaikka keskeltä puoliksi puolikuun malliseksi kakuksi. Levitä kuorrutusta ensin ohut kerros kakkukerrosten väliin ja ympärille ja anna jämähtää jääkaapissa. Levitä loppu kuorrutus mahdollisimman sileästi kakun päälle ja reunoille. Viimeistele halutessasi esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Jerry 0 comments

|
14.08.2015

Terveiset aurinkoisesta Montenegrosta!

8 päivän ajan olen nyt kierrellyt Montenegron ja Kroatian rannikkoa, pieniä kyliä ja isoja kaupunkeja. Lämmintä on ollut. Vielä en ole täysin kyennyt edes sisäistämään kaikkea, mitä matkan aikana on tullut nähtyä. Jylhät maisemat ja paikalliset herkut ovat kuitenkin tehneet suuren vaikutuksen väsyneeseen matkailijaan. Paljon on tullut nähtyä ja syötyä!

Jerry

Jerry 0 comments

|
31.07.2015

Tämä kesä on mennyt mahdottoman nopeasti ohi, ja valitettavasti vailla sen suurempia kesäsäitä. Raumalle suunnatessani sää muuttui kuitenkin yhtäkkiä aivan kesää muistuttavaksi. Hämmentävää sinänsä, Helsingissä kun koko kesä on ollut erittäin harmaa ja kolea, marraskuinen jopa. Muutama ensimmäinen päivä meni totutellessa ajatukseen ettei ulos mennessään aina tarvitsekaan neuletta ja tuulitakkia, mutta lopulta kesä valtasi olemukseni kokonaan.

Kymmenen päivää Raumalla tuntui pieneltä ikuisuudelta ja nyt tuntuukin kuin en olisi ollut kotona moneen kuukauteen. Tällä hetkellä olen kuitenkin jo kovaa vauhtia matkalla Helsinkiin ja toivon, että kesäsää seuraa minua vielä kuukaudeksi tai kahdeksi sinne. Ellei näin käy niin saatan palata nopeasti länsirannikon auringon alle...

 

Jerry 0 comments