|
29.11.2014

Olen huono tekemään suolaisia piiraita. En tiedä, mikä siinä tuntuu niin vaikealta. Ehkä minun on vaikea sopeutua siihen ajatukseen, että leipominen on muutakin kuin sokeria ja rasvaa. Lähiaikoina olen kuitenkin oppinut enemmän ja enemmän arvostamaan suolaisia leivonnaisia, ja tämä herkullinen lehtikaalipiiras jatkaa mieleni muuttamista mainiosti.

Ainekset:

1,5dl lämmintä vettä

11g kuivahiivaa

3rkl oliiviöljyä

2dl spelttijauhoja

2dl ruisjauhoja

täytteeseen:

250g maitorahkaa

3 kananmunaa

1dl maitoa

100g lehtikaalia

puolikas sipuli

1 punainen chili

100g fetaa

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita kuivahiiva ja oliiviöljy lämpimään veteen ja sekoita huolellisesti. Sekoita jauhot taikinaan ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Painele valmis taikina voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Valmista täyte sekoittamalla maitorahka, kananmunat ja maito huolellisesti yhteen. Silppua lehtikaali (itse käytin punaista, mutta perinteisempi vihreä käy myös mainiosti), sipuli ja chili ja murusta feta. Kaada kaikki täytteet pohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes reunat tummuvat kauniisti ja täyte tuntuu pinnasta kimmoisalta ja kiinteähköltä. Nauti lämpimänä tai ole kärsivällinen ja nauti vielä enemmän kylmänä!

 

Jerry 0 comments

|
29.11.2014

Kuten kuvasta näkee, tämä resepti on odoittanut julkaisuhetkeään jo muutaman kuukauden ajan. Keittoa nauttiessani ensimmäiset lehdet alkoivat kellastua puiden oksilla ja sää alkoi varovaisesti tippua alle kahdenkymmenen asteen. Lähestulkoon siitä asti minulla on mennyt niin lujaa, etten ole ehtinyt edes vauhkota siitä, miten hyvää tämä keitto on. Tämä maukas punajuuri keitto toimii mainiosti myös viileänä. Kuka nyt ei kylmästä violetista keitosta tykkäisi?

Ainekset:

4 isoa punajuuta

1 iso porkkana

1 iso sipuli

1 pieni peruna

3-4 valkosipulin kynttä

6dl kasvislientä

hyppysellinen suolaa, mustapippuria

loraus oliiviöljyä ja balsamicoa

lisäksi: fetaa, timjamia

Aloita paahtamalla kasviksia folioituna 180-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Sekoita paahdetut kasvikset keskenään kattilassa, lisää loraus oliiviöljyä ja kasvisliemi. Kiehauta ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Soseuta sileäksi, lisää pieni loraus balsamicoa ja viimeistele murustetulla fetalla ja tuoreella timjamilla.

 

Jerry 0 comments

|
27.11.2014

Olen ollut marraskuun aikana valitettavan vähäsanainen. Se ei kuitenkaan johdu siitä, ettei minulla olisi mitään sanottavaa. Olen vain ollut poikkeuksellisen kiireinen lähiviikkoina, seikkaillen ensin Prahassa ja sitten Lontoossa. Jälkimmäinen kaupunki on yksi ikisuosikeistani, ja erinomainen kohde ruokamatkailijalle.

Kävin reissuni aikana muun muassa Borough Marketin mahtavilla ruokamarkkinoilla, metsästin Chinatownin parhaita dumplingseja, kävin shampanjan kruunaamalla iltapäiväteellä, tutustuin ainoastaan jälkiruokia tarjoilevaan ravintolaan ja piipahdin kaupungin kuumimmassa ja eksklusiivisimmassa ravintolassa, Chiltern Firehousessa. Lisää mahtavasta matkastani voi lukea osoitteessa matkallajonnekin.wordpress.com.

Ylellinen afternoon tea - Conrad London St. James

Jerry 0 comments

|
04.11.2014

Maailma on täynnä vaaroja ja vaikeuksia, mutta dulce de leche tekee kaikesta hieman parempaa. Tällä kertaa päätin kokeilla hieman eksoottisempaa sävyä tälle kinuskiselle kastikkeelle ja valmistin sen kookosmaidosta ja kookospalmusokerista - yksi parhaita päätöksiäni pitkään aikaan. Maku on intensiivisen kinuskinen ja hennon kookoksinen, suutuntuma täydellisen pehmeä ja suussasulava... Tätä voisi syödä vaikka pelkällään!

Ainekset:

2tlk kookosmaitoa

3dl kookospalmusokeria

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen ruokasoodaa

Sekoita kookosmaito, sokeri ja suola paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta seos. Lisää ruokasooda, sekoita huolellisesti ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen kunnes seos on keittynyt kokoon ja jäljellä on vain puolet alkuperäisestä määrästä. Noin 30 minuuttia pitäisi riittää kastikkeen valmistamiseen. Seosta kannattaa vartioida huolella - olen tärvellyt useamman kattilan dulce de lecheä tehdessäni, johtuen vain ja ainoastaan siitä, että olen eksynyt muutamaksi minuutiksi muille teille.

Anna valmiin kastikkeen jäähtyä ja nauti jäätelön ja grillatun ananaksen kera, kakkujen täytteenä tai kuorrutuksena tai vaikka paahtoleivälle levitettynä.

P.s. Dulce de leche säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa useamman viikon, eli sitä voi valmistaa kerralla myös suuremman satsin...

 

Jerry 0 comments

|
31.10.2014

Halloween on viimein täällä ja sen mukana tulevat myös yltäkylläisen ihanat kurpitsaherkut.

Kokeile näitä kurpitsasuosikkeja:

1. Mausteinen kurpitsakakku tuorejuustokuorrutuksella (resepti: Jerryn keittiössä)

2. Kookoksinen kurpitsakeitto (resepti: Jerryn keittiössä)

3. Kurpitsainen kalkkunalasagne (resepti: Anton & Anton)

4. Kurpitsahummus (resepti: Anton & Anton)

5. Kurpitsainen pekaanipähkinä-rullapulla (tai Boston-kakku) (resepti: Anton & Anton)

6. Kurpitsa-quinoasalaatti (resepti: Anton & Anton)

7. Kurpitsa-pannukakut (resepti: Anton & Anton)

Karmivan herkullista Halloweenia kaikille!

 

Jerry 0 comments