|
31.07.2017

Tänä kesänä olen - ehkä hieman valtaväestöstä jälkijunassa - löytänyt täydellisen kesäkohteen Helsingin keskustasta. Allas Sea Pool on mahtava ja monikerroksinen ravintola- ja baarikompleksi Katajanokalla, aivan Kauppatorin laidalla. Kauniiden näkymien ja maukkaiden juomien lisäksi paikan kirkkaimmat tähdet ovat tietenkin ne uima-altaat aivan siinä meren rannalla. Altaalla on helppoa viettää täydellinen kesäpäivä pulikoiden, syöden ja juoden, auringosta ja elämästä nauttien!

 

Jerry 0 comments

|
30.07.2017

Yksinkertaisuus on usein nerokkuutta, varsinkin keittiössä. Tässä quinoa-salaatissa muutama yksinkertainen raaka-aine yhdistyy huomattavasti osiaan suuremmaksi summaksi. Salaatti valmistuu hetkessä, mutta toimii mahtavasti myös hienostuneemmissa tilaisuuksissa!

Ainekset:

punaista quinoaa, kypsennettynä ja jäähdytettynä

paahdettuja mantelilastuja

rusinoita

rucolaa

riisiviinietikkaa ja oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Sekoita kulhossa quinoan joukkoon pienet loraukset riisivinietikkaa ja oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti. Lisää seuraavaksi antelias annos meheviä rusinoita ja paahdettuja mantelilastuja sekä runsaasti raikasta rucolaa. Viimeistele oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja nauti tästä yksinkertaisesti herkullisesta salaatista!

 

Jerry 0 comments

|
29.07.2017

Elämässäni on uusi rakkaus, ja se on pata cabra. Tämä espanjalainen juusto vei sydämeni kertaheitolla, eikä paluuta elämään ilman sitä voi enää edes kuvitella. Tämä erittäin voimakasarominen ja terävä vuohenmaidosta valmistettu juusto on ainutlaatuinen niin makuprofiililtaan kuin koostumukseltaan - täysin vailla vertaa. Se on täydellinen lisä salaatteihin, herkullinen leivän päällä, ja ehkä parhaillaan vain sellaisenaan nautittuna.

Pata cabra valmistetaan Aragonin alueella Espanjan pohjoislaidalla, ja sieltä käsin se valloittaa varmasti koko maailman vielä joskus.

 

Jerry 0 comments

|
07.07.2017

Minulla on tapana hurahtaa mitä erikoisempiin juttuihin. Viimeisin hullutukseni on vesimelonivesi, jota ilman en osaa enää elää. Se on siis ainoastaan vesimelonista puristettua mehua - eli täydellinen raikastus kesälenkille!

Kaiken lisäksi tuo pakkaus on niin hieno, että lenkkipolulla saa ihanan kateellisia katseita kanssakulkijoilta. Ja onhan tuota nyt helpompi kantaa lenkillä mukana kuin kokonaista vesimelonia...

Jerry 0 comments

|
07.07.2017

Milanon nimikkorisotto saa vaikuttavan värinsä (ja arominsa) sahramilta, tuolta mausteiden kuninkaalta. Annos on hämmentävän herkullinen sellaisenaan, ja toimii mahtavana lisukkeena monenlaisille ruoille!

Ainekset:

3dl risottoriisiä

0,5dl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

4dl valkoviiniä

8dl kasvislientä tai lihalientä

1rkl sahramia

nokare kylmää voita

noin 50g raastettua parmesaania

 

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienoksi silputtua sipulia sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisi sekä sahrami ja paahda jyviä pari minuuttia varovaisesti sekoitellen. Kaada joukkoon puolet valkoviinistä ja loraus kasvislientä. Hämmennä risottoa kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää nestettä pannulle maltillisesti kunnes kaikki neste on käytetty ja risotto on valmis.

Sekoita kypsän risoton joukkoon pari ruokalusikallista kylmää voita sekä kourallinen parmesaaniraastetta. Viimeistele sahramilla.

 

Jerry 0 comments