|
29.10.2014

Oletko jo kovertanut Halloween-kurpitsasi? Ei syytä huoleen vaikka kotiovella ei vielä komeilekaan kauniisti koverrettu kurpitsa, vielä ehdit mukaan yhteiseen ilonpitoon!

Voisin jaaritella tuntikausia siitä, miten Halloween-kurpitsat tuovat hyvän mielen kaikille naapurustossa kulkeville tai voisin höpöttää siitä, miten tärkeää olisi saada hyvää mieltä liikkeelle tässä ankeassa maailmassa. Voisin kannustaa kurpitsojen kovertamiseen, koska se on hauskaa tai koska kurpitsoista tulee hienoja lyhtyjä. Suurin myyntivaltti tässä jutussa on kuitenkin se kurpitsojen sisälmys, joista voi valmistaa kaikenlaisia herkkuja... Kuten esimerkiksi näitä meheviä ja maukkaita pannukakkuja!

Ainekset:

1dl jogurttia

1dl maitoa

1dl kurpitsasosetta

2 kananmunaa

1rkl rypsiöljyä

3,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen kutakin: kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri

lisäksi esim. siirappia ja marjoja

Aloita sekoittamalla jogurtti, maito ja kurpitsasose huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen, lisää öljy ja sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Paista kuumalla öljytyllä pannulla kannen alla minuutti, käännä varovaisesti ja ilman kantta pari minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä ja kauniin ruskea pinnaltaan. Nauti esimerkiksi siirapin ja marjojen tai tuoreiden hedelmien kera!

 

Jerry 0 comments

|
22.10.2014

 

Iskeeko paniikki kun pitäisi keksiä nopeasti jotain pikkusuolaista tarjottavaa? Ei hätää, ota iisisti ja paista juustoa uunissa!

Ainekset:

1 pyöreä Camembert-juusto laatikossaan

1rkl oliiviöljyä

hyppysellinen mustapippuria ja valkosipulijauhetta

Töki juuston pintaan reikiä veitsellä, voitele öljyllä ja ripottele päälle hieman pippuria ja valkosipulijauhetta tai viipaloitua tuoretta valkosipulia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia ja tarjoile rapean leivän ja viikunahillon kera!

 

Jerry 0 comments

|
19.10.2014

Tämä sumuinen sunnuntai on livahtanut ohitseni kovalla vauhdilla. Olen upottautunut kouluhommiin aamusta asti - tai siis keskipäivästä, jolloin viimein päätin herätä - ja huomasin vasta hetki sitten, että minullahan on aivan kauhea nälkä. Jääkaappi huusi tyhjyyttään, mutta vähistä raaka-aineista saa helposti aikaiseksi myös herkullisia aterioita.

Tämä pinaatti-parsakaalipaistos saa runsaasti potkua chilistä ja valkosipulista ja on herkullinen lisuke aterioille. Sen voi kuitenkin nauttia myös esimerkiksi pastan tai riisin kera täyttävänä ateriana!

Ainekset:

100g pinaattia

300g parsakaalia

1 iso sipuli

1 punainen chili

2-3 valkosipulin kynttä

1rkl soijakastiketta

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, cayennepippuria

Aloita kuullottamalla silputtua sipulia, valkosipulia ja chiliä öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pannulle pilkottu parsakaali ja revitty pinaatti sekä loraus soijakastiketta ja paista keskilämmöllä n. 6-8 minuuttia varovaisesti sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita. Mausta makusi mukaan ja nauti sellaisenaan tai valitsemiesi lisukkeiden kera!

 

Jerry 0 comments

|
14.10.2014

Olen todella huono nukahtamaan iltaisin ja vielä huonompi heräämään aamuisin. On kuitenkin olemassa tapoja saada minut ylös sängystä aikaisin, ja yksi niistä on sulanut juusto. Tässä omeletissa maukas kypsä cheddar ja pehmeäksi paistunut lehtikaali nostavat perusmunakkaan aivan uudelle tasolle. Tämä on niin hyvää, että kannattaa jopa herätä ja kohdata kaikki päivän haasteet!

Ainekset:

2 kananmunaa

1rkl maitoa

raastettua Cheddar-juustoa

puolikas sipuli, silputtuna

lehtikaalia

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Aloita paistamalla revittyä lehtikaalia ja silputtua sipulia muutaman minuutin ajan öljytyllä pannulla. Siirrä seos hetkeksi syrjään.

Vatkaa kananmunat ja maito sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria sekaisin kulhossa ja kaada öljytylle pannulle. Ripottele antelias annos raastettua juustoa munakkaan päälle ja heitä lopuksi päälle lehtikaali ja sipuli. Kypsennä keskilämmöllä kunnes munakas alkaa kiinteytyä. Taita kaksin kerroin ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
07.10.2014

"Food Helsinki? HEL YEAH!" -opas näki tänään ensimmäistä kertaa päivänvalon. Upouusi opas Helsingin ruokakulttuuriin on ensisijaisesti suunnattu ulkomaisille matkailijoille, mutta siitä löytyy runsaasti mielenkiintoista infoa myös paikallisille.

Kattava katsaus Helsingin monimuotoiseen ja ainutlaatuiseen ruokakulttuuriin sisältää huomattavan paljon hienoja ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja kioskeja. Erityisen hienoa oppaassa on mielestäni se, että huippuhintaisten ravintoloiden sijaan opas keskittyy huippuelämyksellisiin kohteisiin.

Listalle pääsi myös Museokadun Anton & Anton!

Oppaaseen voit tutustua pdf-versiona tai Helsingin matkailuneuvontapisteissä jaettavana paperiversiona.

 

Jerry 0 comments