|
04.11.2014

Maailma on täynnä vaaroja ja vaikeuksia, mutta dulce de leche tekee kaikesta hieman parempaa. Tällä kertaa päätin kokeilla hieman eksoottisempaa sävyä tälle kinuskiselle kastikkeelle ja valmistin sen kookosmaidosta ja kookospalmusokerista - yksi parhaita päätöksiäni pitkään aikaan. Maku on intensiivisen kinuskinen ja hennon kookoksinen, suutuntuma täydellisen pehmeä ja suussasulava... Tätä voisi syödä vaikka pelkällään!

Ainekset:

2tlk kookosmaitoa

3dl kookospalmusokeria

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen ruokasoodaa

Sekoita kookosmaito, sokeri ja suola paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta seos. Lisää ruokasooda, sekoita huolellisesti ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen kunnes seos on keittynyt kokoon ja jäljellä on vain puolet alkuperäisestä määrästä. Noin 30 minuuttia pitäisi riittää kastikkeen valmistamiseen. Seosta kannattaa vartioida huolella - olen tärvellyt useamman kattilan dulce de lecheä tehdessäni, johtuen vain ja ainoastaan siitä, että olen eksynyt muutamaksi minuutiksi muille teille.

Anna valmiin kastikkeen jäähtyä ja nauti jäätelön ja grillatun ananaksen kera, kakkujen täytteenä tai kuorrutuksena tai vaikka paahtoleivälle levitettynä.

P.s. Dulce de leche säilyy ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa useamman viikon, eli sitä voi valmistaa kerralla myös suuremman satsin...

 

Jerry 0 comments

|
31.10.2014

Halloween on viimein täällä ja sen mukana tulevat myös yltäkylläisen ihanat kurpitsaherkut.

Kokeile näitä kurpitsasuosikkeja:

1. Mausteinen kurpitsakakku tuorejuustokuorrutuksella (resepti: Jerryn keittiössä)

2. Kookoksinen kurpitsakeitto (resepti: Jerryn keittiössä)

3. Kurpitsainen kalkkunalasagne (resepti: Anton & Anton)

4. Kurpitsahummus (resepti: Anton & Anton)

5. Kurpitsainen pekaanipähkinä-rullapulla (tai Boston-kakku) (resepti: Anton & Anton)

6. Kurpitsa-quinoasalaatti (resepti: Anton & Anton)

7. Kurpitsa-pannukakut (resepti: Anton & Anton)

Karmivan herkullista Halloweenia kaikille!

 

Jerry 0 comments

|
29.10.2014

Oletko jo kovertanut Halloween-kurpitsasi? Ei syytä huoleen vaikka kotiovella ei vielä komeilekaan kauniisti koverrettu kurpitsa, vielä ehdit mukaan yhteiseen ilonpitoon!

Voisin jaaritella tuntikausia siitä, miten Halloween-kurpitsat tuovat hyvän mielen kaikille naapurustossa kulkeville tai voisin höpöttää siitä, miten tärkeää olisi saada hyvää mieltä liikkeelle tässä ankeassa maailmassa. Voisin kannustaa kurpitsojen kovertamiseen, koska se on hauskaa tai koska kurpitsoista tulee hienoja lyhtyjä. Suurin myyntivaltti tässä jutussa on kuitenkin se kurpitsojen sisälmys, joista voi valmistaa kaikenlaisia herkkuja... Kuten esimerkiksi näitä meheviä ja maukkaita pannukakkuja!

Ainekset:

1dl jogurttia

1dl maitoa

1dl kurpitsasosetta

2 kananmunaa

1rkl rypsiöljyä

3,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen kutakin: kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri

lisäksi esim. siirappia ja marjoja

Aloita sekoittamalla jogurtti, maito ja kurpitsasose huolellisesti yhteen. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen, lisää öljy ja sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Paista kuumalla öljytyllä pannulla kannen alla minuutti, käännä varovaisesti ja ilman kantta pari minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä ja kauniin ruskea pinnaltaan. Nauti esimerkiksi siirapin ja marjojen tai tuoreiden hedelmien kera!

 

Jerry 0 comments

|
22.10.2014

 

Iskeeko paniikki kun pitäisi keksiä nopeasti jotain pikkusuolaista tarjottavaa? Ei hätää, ota iisisti ja paista juustoa uunissa!

Ainekset:

1 pyöreä Camembert-juusto laatikossaan

1rkl oliiviöljyä

hyppysellinen mustapippuria ja valkosipulijauhetta

Töki juuston pintaan reikiä veitsellä, voitele öljyllä ja ripottele päälle hieman pippuria ja valkosipulijauhetta tai viipaloitua tuoretta valkosipulia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia ja tarjoile rapean leivän ja viikunahillon kera!

 

Jerry 0 comments

|
19.10.2014

Tämä sumuinen sunnuntai on livahtanut ohitseni kovalla vauhdilla. Olen upottautunut kouluhommiin aamusta asti - tai siis keskipäivästä, jolloin viimein päätin herätä - ja huomasin vasta hetki sitten, että minullahan on aivan kauhea nälkä. Jääkaappi huusi tyhjyyttään, mutta vähistä raaka-aineista saa helposti aikaiseksi myös herkullisia aterioita.

Tämä pinaatti-parsakaalipaistos saa runsaasti potkua chilistä ja valkosipulista ja on herkullinen lisuke aterioille. Sen voi kuitenkin nauttia myös esimerkiksi pastan tai riisin kera täyttävänä ateriana!

Ainekset:

100g pinaattia

300g parsakaalia

1 iso sipuli

1 punainen chili

2-3 valkosipulin kynttä

1rkl soijakastiketta

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, cayennepippuria

Aloita kuullottamalla silputtua sipulia, valkosipulia ja chiliä öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pannulle pilkottu parsakaali ja revitty pinaatti sekä loraus soijakastiketta ja paista keskilämmöllä n. 6-8 minuuttia varovaisesti sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita. Mausta makusi mukaan ja nauti sellaisenaan tai valitsemiesi lisukkeiden kera!

 

Jerry 0 comments