|
30.03.2015

Kotiseuduillani näitä herkullisia leivonnaisia sanottaisiin ehdottomasti suklaaneliöiksi, mutta hyväksyn enemmistön mielipideen ja sanon niitä (tällä kertaa) mokkapaloiksi. Ovathan ne melko mokkaisia ja ovathan ne paloja.

Tällä kertaa perinteisiä mokkapaloja piristää kinuskista aromia tuova kookos. Näitä voi suositella myös kookosta pelkääville, se nimittäin maistuu leivonnaisissa erittäin hienovaraisesti ja pehmeästi!

Ainekset:

3 kananmunaa

3dl kookospalmusokeria

100g sulatettua voita

3rkl kookosöljyä

2dl kookosmaitoa

4dl kookosjauhoja

1dl mantelijauhetta

3tl leivinjauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

runsaasti vaniljaa

kuorrutukseen:

50g sulatettua voita

1rkl kookosöljyä

1dl tummaa, vahvaa kahvia

n. 300g tomusokeria

0,5dl kaakaojauhetta

vaniljajauhetta

lisäksi: paahdettuja kookoslastuja

Aloita vatkaamalla kananmunat ja kookospalmusokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon sulatettu voi, kookosöljy ja kookosmaito. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa ja sekoita varovaisesti taikinaan.

Kaada valmis taikina leivinpaperillä päällystetylle uunipellille tai uunivuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä kosketettaessa.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Lisää pari tippaa kahvia jos kuorrutus muuttuu liian kiinteäksi tai hieman tomusokeria jos se on liian juoksevaa. Kaada jäähtyneen kakun päälle, levitä nopeasti ja koristele ennen kuin kuorrutus jähmettyy. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja nauti.

 

Jerry 0 comments

|
30.03.2015

Vietin koko viime viikon Raumalla rentoutuen. Pyöräilin maalaismaisemissa, katselin auringonlaskuja kolealla rannalla, saunoin, nukuin, söin hyvin. Luulin ladanneeni akkujani tarpeeksi koko kevään edestä, mutta heti Helsinkiin päästyäni vastaan tulikin maailmanlopun takatalvi, joka tekee arjesta entistä ankeampaa.

Itse loma oli kuitenkin mahtavan rentouttava. En tehnyt juuri mitään eikä viikon aikana tapahtunut juuri mitään. Se oli täydellistä.

Jerry 0 comments

|
17.03.2015

Kevätaurinko on viimein alkanut helliä myös pohjoisia leveysasteitamme ja heti elämä tuntuu helpommalta. Aurinkoinen sää on myös oivallinen tekosyy kaikenlaisille raikkaille leivonnaisille, kuten näille pirteän sitruunaisille kuppikakuille. Nämä todella maistuvat keväälle!

Ainekset:

100g pehmeää voita

1dl sokeria

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 sitruunan raastettu kuori

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

kuorrutukseen:

75g pehmeää voita

200g tomusokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1rkl puristettua sitruunamehua

1rkl maitoa

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita sitten taikinaan sitruunan kuori sekä mehu ja lopuksi kuivat ainekset. Paista muffinivuoissa 180-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinien keskiosaan työnnetty tikku irtoaa puhtaana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle ja nauti tuoreena!

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2015

Nyt on vasta tiistai ja nyt jo tämä viikko on omalla kohdallani ollut täynnä hapankaalia. Voisi sitä huonomminkin viikko alkaa...

Ainekset:

500g kaalia

500g punakaalia

1rkl suolaa

2-3 valkosipulin kynttä, puristettuna

(muita vihanneksia)

vettä

Ohjeet:

Pilko tai raasta kaalit pieneksi silpuksi. Sekoita suola ja valkosipuli huolellisesti kaalin joukoon syvässä astiassa; esim. vanha säilykepurkki käy mainiosti.

Painele ja murjo kaalia kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä kunnes kaali peittyy kokonaan. Peitä kannella, harsolla tai liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3-4 päivää. Jääkaappiin siirrettäessä käyminen hidastuu tai lähestulkoon pysähtyy, mutta huoneenlämpöön palautettaessa prosessi jatkuu ja hapankaalin aromi kehittyy eteenpäin.

Kurkkaa myös perinteisen hapankaalin resepti täällä!

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2015

Älkää antako nimen hämätä. Nyt ei ole kyse mistään alennusmyyntileivästä, vaan herkullisen ale-oluen ja saksanpähkinöiden rikastamasta rapeakuorisesta leivästä.

Ainekset:

2dl ale-olutta

1dl lämmintä vettä

11g kuivahiivaa

1dl maissijauhoja

10-12dl vehnäjauhoja

hyppysellinen suolaa

saksanpähkinöitä

Aloita sekoittamalla huoneenlämpöinen olut ja lämmin vesi kulhossa. Sekoita joukkoon hiiva ja maissijauhot ja jätä kymmeneksi minutiksi rauhaan. Sekoita joukkoon suola ja vehnäjauhot, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vähintään tunti.

Vaivaa kevyesti uudelleen, muovaa maalaisleivän malliseksi kiekoksi ja aseta kevyesti öljyttyyn uuninkestävään kasariin. Upota leivän pintaan kokonaisia saksanpähkinöitä, hiero kevyesti jauhoilla ja paista 220-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes leipä tummuu kauniin kultaiseksi. Nauti tuoreena!

 

Jerry 0 comments