|
08.07.2016

Tarte Tatin on yksi ranskalaisen keittiön legendaarisimmista jälkiruoista. Itselleni se vaikutti aina niin haastavalta, että kynnys ryhtyä kokeilemaan sen valmistamista itse oli erittäin korkealla. Lopulta kun rohkeuteni keräsin niin sain kuitenkin huomata, että olin täysin väärässä - tarte tatin on erittäin helppoa ja vaivatonta tehdä itse!

Ainekset:

4 päärynää

100g voita

2dl sokeria

pohjaan:

100g voita

3dl vehnäjauhoja

2rkl tummaa ruokosokeria

2rkl tomusokeria

2rkl kylmää vettä

Aloita valmistamalla piiraspohja. Nypi voi ja vehnäjauhot sekä sokerit huolellisesti yhteen. Lisää lopuksi hitunen kylmää vettä ja vaivaa sileäksi taikinaksi.

Seuraavaksi voit valmistaa täytteen. Kuori ja viipaloi päärynät. Heitä voi ja sokeri kuumalle pannulle ja anna sulaa. Lisää päärynät ja paista kymmenisen minuuttia, kunnes voi-sokeriseos on karamelisoitunut tummemmaksi ja päärynät ovat pehmenneet. Kaada päärynäseos kakkuvuoan pohjalle ja painele piiraspohja sen päälle varovaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes piiras on tummunut kauniisti päältä. Anna piiraan jäähtyä hetki ja kumoa sitten nopeasti tarjoiluastialle. Tarjoile lämpimänä jäätelön kera!

 

Jerry 0 comments

|
08.07.2016

Zabaglione tai zabaione on yksi italialaisen keittiön suurimmista herkuista. Tämä petollisen yksinkertainen vanukas on makumaailmaltaan niin monisäikeinen ja hienostunut, että se sopii suurempaankin juhlaan. Samalla se sopii kuitenkin aivan yhtä erinomaisesti rennolle arkipiknikille tuoreiden marjojen kanssa!

Ainekset:

6 kananmunan keltuaista

1dl sokeria

1dl makeaa Marsala-viiniä

Sekoita keltuaiset ja sokeri lasikulhossa, joka on kiehuvan kattilan ylle asetettuna. Vatkaa sähkövatkaimella paksuksi keltaiseksi seokseksi. Lisää viini ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkea ja kiinteähkö. Zabaglionen voi nauttia lämpimänä tai jäähtyneenä, se on molemmissa tapauksissa aivan yhtä herkullista!

Jerry 0 comments

|
30.06.2016

Kesäkuu kaupungissa on kauneutta täynnä. Valitettavasti se kauneus on kuitenkin mennyt harmillisen nopeasti ohi. Juuri kesäkuu oli vasta alkamaisillaan ja nyt pitäisi jo valmistautua heinäkuuhun. Aika menee kamalan nopeasti, ja suhteellisen aikakäsityksen takia koko ajan vain nopeammin.

Siksi nyt onkin juuri oikea aika elää hetkessä ja nauttia juuri siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu. Nyt kesäkuun viimeisenä, ja miksei myös heinäkuun ensimmäisenä.

Jerry 0 comments

|
30.06.2016

Hawaijilaiset ananassämpylät eli Sweet Hawaiian Rolls ovat rakastettua ruokaa niin Hawaijilla kuin suurimmassa osassa muistakin Yhdysvaltojen osavaltioista. Nämä suussasulavan pehmeät sämpylät saavat hitusen makeutta ananasmehusta. Makean hedelmäiset sämpylät sopivat mahtavasti yhteen esimerkiksi pekonin, tuorejuuston ja jalapenon kera... Ja miksei sekaan heittäisi vielä vähän grillattua ananastakin!

Ainekset:

1dl ananasmehua

1dl lämmintä maitoa

5rkl sulatettua voita

2 kananmunaa

6rkl sokeria

1tl suolaa

2tl kuivahiivaa

n. 9dl vehnäjauhoja

lisäksi: 1 kananmuna

Aloita sekoittamalla ananasmehu, maito, ja voi yhteen kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmunat, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhot pienissä erissä ja sekoita ensin kauhalla, lopulta käsin vaivaten pehmeäksi ja kuohkeaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä vähintään tunti.

Jaa taikina 12-16 osaan, muovaile kämmenten välissä palloiksi ja aseta tiiviisti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kananmuna ja pari ruokalusikallista vettä (tai ananasmehua) huolellisesti ja sudi sämpylöiden päälle. Anna kohota uunin lämmetessä 180-asteiseksi ja paista noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät tummuvat hitusen päältä.

 

 

Jerry 0 comments

|
30.06.2016

Momofuku Milk Bar sai alkunsa vuonna 2008 Manhattanin East Villagessa ja on sittemmin levinnyt jo kansainväliseksi ketjuksi. Itselleni on jo pitkään ollut suuri häpeä etten ole ikinä käynyt Momofukussa maistamassa legendaarista crack pie’ta.

Nyt en voinut enää odottaa pidempään. Se oli pakko tehdä itse.

Ainekset:

125g pehmeää voita

4rkl tummaa ruokosokeria

2rkl sokeria

1 kananmuna

2dl kaurahiutaleita

1dl vehnäjauhoja

leivinjauhe, sooda, suola

lisäksi: 3rkl voita, 2rkl tummaa ruokosokeria

täytteeseen:

2dl sokeria

1dl tummaa ruokosokeria

100g sulatettua voita

3rkl maitojauhetta

0,5dl kermaa

4 keltuaista

vanilja

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja muut kuivat ainekset ja sekoita sileäksi taikinaksi. Asettele leivinpaperi irtopohjallisen kakkuvuoan pohjalle ja painele taikina sen päälle tiiviisti. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes keksi tummuu kauniisti.

Anna keksin jäähtyä, murusta sitten kulhoon ja sekoita voin ja sokerin kanssa rouheaksi muruksi. Painele voidellun kakkuvuoan tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Seuraavaksi valmista täyte: sekoita sokerit ja sulatettu voi huolellisesti yhteen. Lisää maitojauhe, kerma ja keltuaiset sekä oman maun mukaan vaniljaa. Halutessasi voit myös raikastaa täytettä puolikkaan limen raastetulla kuorella. Kaada valmis täyte piiraspohjan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes piiras on tummunut kauniisti.

Anna jäähtyä vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten jopa yön yli. Tomusokeroi ja nauti!

 

Jerry 0 comments