|
19.10.2014

Tämä sumuinen sunnuntai on livahtanut ohitseni kovalla vauhdilla. Olen upottautunut kouluhommiin aamusta asti - tai siis keskipäivästä, jolloin viimein päätin herätä - ja huomasin vasta hetki sitten, että minullahan on aivan kauhea nälkä. Jääkaappi huusi tyhjyyttään, mutta vähistä raaka-aineista saa helposti aikaiseksi myös herkullisia aterioita.

Tämä pinaatti-parsakaalipaistos saa runsaasti potkua chilistä ja valkosipulista ja on herkullinen lisuke aterioille. Sen voi kuitenkin nauttia myös esimerkiksi pastan tai riisin kera täyttävänä ateriana!

Ainekset:

100g pinaattia

300g parsakaalia

1 iso sipuli

1 punainen chili

2-3 valkosipulin kynttä

1rkl soijakastiketta

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, cayennepippuria

Aloita kuullottamalla silputtua sipulia, valkosipulia ja chiliä öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pannulle pilkottu parsakaali ja revitty pinaatti sekä loraus soijakastiketta ja paista keskilämmöllä n. 6-8 minuuttia varovaisesti sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita. Mausta makusi mukaan ja nauti sellaisenaan tai valitsemiesi lisukkeiden kera!

 

Jerry 0 comments

|
14.10.2014

Olen todella huono nukahtamaan iltaisin ja vielä huonompi heräämään aamuisin. On kuitenkin olemassa tapoja saada minut ylös sängystä aikaisin, ja yksi niistä on sulanut juusto. Tässä omeletissa maukas kypsä cheddar ja pehmeäksi paistunut lehtikaali nostavat perusmunakkaan aivan uudelle tasolle. Tämä on niin hyvää, että kannattaa jopa herätä ja kohdata kaikki päivän haasteet!

Ainekset:

2 kananmunaa

1rkl maitoa

raastettua Cheddar-juustoa

puolikas sipuli, silputtuna

lehtikaalia

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Aloita paistamalla revittyä lehtikaalia ja silputtua sipulia muutaman minuutin ajan öljytyllä pannulla. Siirrä seos hetkeksi syrjään.

Vatkaa kananmunat ja maito sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria sekaisin kulhossa ja kaada öljytylle pannulle. Ripottele antelias annos raastettua juustoa munakkaan päälle ja heitä lopuksi päälle lehtikaali ja sipuli. Kypsennä keskilämmöllä kunnes munakas alkaa kiinteytyä. Taita kaksin kerroin ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
07.10.2014

"Food Helsinki? HEL YEAH!" -opas näki tänään ensimmäistä kertaa päivänvalon. Upouusi opas Helsingin ruokakulttuuriin on ensisijaisesti suunnattu ulkomaisille matkailijoille, mutta siitä löytyy runsaasti mielenkiintoista infoa myös paikallisille.

Kattava katsaus Helsingin monimuotoiseen ja ainutlaatuiseen ruokakulttuuriin sisältää huomattavan paljon hienoja ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja kioskeja. Erityisen hienoa oppaassa on mielestäni se, että huippuhintaisten ravintoloiden sijaan opas keskittyy huippuelämyksellisiin kohteisiin.

Listalle pääsi myös Museokadun Anton & Anton!

Oppaaseen voit tutustua pdf-versiona tai Helsingin matkailuneuvontapisteissä jaettavana paperiversiona.

 

Jerry 0 comments

|
03.10.2014

Hummus on nerokas keksintö, jonka vertaista on vaikea löytää. Syyriasta lähtöisin oleva muhammara on kuitenkin erittäin vahvoilla tässä taistossa. Tämä paahdettuihin saksanpähkinöihin ja paprikaan pohjautuva kastike on erittäin herkullinen ja monikäyttöinen. Kokeile hummuksen sijaan (tai sen ohella) dippinä kasviksille tai pitalastuille, kastikkeena grillatulle kanalle tai leivän päälle levitettynä!

Ainekset:

2 punaista paprikaa, paahdettuna

1dl saksanpähkinöitä, paahdettuna

0,5dl korppujauhoja

1dl oliiviöljyä

n. 1dl kylmää vettä

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

jauhettua kuminaa, rosépippuria, mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa

Aloita paahtamalla paprikat ja saksanpähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi seokseksi. Lisää vettä pienissä erissä tarvittaessa enemmänkin kunnes saat toivomasi koostumuksen. Maista ja mausta makusi mukaan.

 

Jerry 0 comments

|
29.09.2014

Hyvä ruoka ei vaadi paljoa. Tässä tapauksessa lopputulos on huomattavan paljon enemmän kuin summiensa osat - uunissa paahdetut porkkanat ja sipulit, keitetyt linssit ja tuore pinaatti muodostavat täydellisen ja raikkaan syyssalaatin.

Ainekset:

250g vihreitä linssejä, keitettynä

1tlk mustapapuja

3 porkkanaa

1 sipuli

100g pinaattia

kourallinen saksanpähkinöitä

oliiviöljyä

merisuolaa

Aloita keittämällä linssit pakkausohjeiden mukaisesti. Huuhtele mustapavut huolellisesti lävikössä. Pilko porkkanat ja sipuli ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne tummuvat hieman pinnasta ja kypsyvät mahtavan pehmeiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää päälle rouhittuja saksanpähkinöitä, oliiviöljyä ja merisuolaa ja nauti.

 

Jerry 0 comments