|
29.11.2016

Lapsena en osannut pitää kalaruoista ollenkaan. Luulen, että se johtui suurelta osin siitä, että kotona kalaa oli harvoin tarjolla ja koulussa se oli aina sitä valkoisessa tilliliemessä lilluvaa ylikypsää lohta jota lohikeitoksi nimitettiin. Itse asiassa luulin vuosikymmeniä, että vihaan myös tilliä, mutta myöhemmin selvisi, että sekä tilli että kala ovat herkullisia erikseen/tuoreina.

Kala taipuu moneen muotoon, tällä kertaa japanilaishenkisen miso-marinadin avulla yksinkertaiseksi, maukkaaksi ja hitusen eksoottiseksi!

Ainekset:

400g ruodotonta turskafileetä

3rkl misoa

3rkl sakea

3rkl miriniä

3rkl soijakastiketta

1rkl seesamiöljyä

Sekoita marinadin ainekset yhteen kulhossa ja upota kala marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 tuntia, mahdollisesti jopa yön yli.

Paista kuumalla pannulla molemmin puolin 3-4 minuuttia tai 180-asteisessa uunissa 6 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi ruusukaalin kera!

 

Jerry 0 comments

|
29.11.2016

Uudet alut tuntuvat aina jokseenkin vaikeilta. Vaikka elämä olisi sellaisessa pisteessä, että muutosta kaipaa tai jopa tarvitsee. Muutos on jostain syystä ihmisille vaikeaa, vierasta, pelottavaa. Eikä muutos aina ole parempaan suuntaan, se riski on vain hyväksyttävä. Jos kuitenkin hyvä tuuri käy niin sen pelottavan kulman takana saattaa olla jotain hyvääkin.

Itse aloittelen parhaillaan uutta alkua uudessa asunnossa, uudessa keittiössä. Ensimmäinen yö on takana, ja kyllä se yhä tuntuu asunnolta eikä kodilta, mutta onhan tässä vielä aikaa. Keittiö sen sijaan alkaa jo tuntua omalta, varsinkin nyt kun kaapit on saatu täytettyä kaikella hyvällä!

Jerry 0 comments

|
31.10.2016

Halloween on aina ollut selkeä suosikkini kaikista juhlapyhistä. Ehkä se johtuu siitä, että olen yhä kuin lihava lapsi - minut on helppo hurmata sokerilla. Tänä vuonna vietän tätä vuoden suurinta juhlaa New Yorkissa, loputtomien kurpitsaherkkujen ja kummituskakkujen keskellä. Siitä puheen ollen, nyt alkaakin olla iltapäiväkakun aika!

 

Jerry 0 comments

|
31.10.2016

Rapukausi on tältä vuodelta kunniakkaasti kannettu loppuunsa, ja juhlakauden aikana onnistuin löytämään uuden suosikin juomapuolella. Ainakin itse päätyy helposti aina siihen perinteiseen snapsiin ja napakkaan viiniin, mutta varsinkin Malmgårdin spelttiolut osoittautui erittäin herkulliseksi yhdistelmäksi yrttiliemessä keitettyjen rapujen kera!

 

Jerry 0 comments

|
31.10.2016

Suhtaudun aina terveellä ennakkoluulolla kaikkiin markkinoille ilmestyviin lihankorvikkeisiin, kuten kuka tahansa älyllisesti latautunut ihminen. Joskus tämä ennakkoluulo on paikallaan, joskus täysin turhaa. Nyhtökauran kohdalla olen hurahtanut aivan täysin, enkä edes häpeile sen myöntämistä. Nyhtökaurassa parasta on itselleni se koostumus, ja tietenkin monikäyttöisyys.

Nyhtökauraa voi laittaa melkein mihin tahansa muotoon, mutta oma suosikkini on itämaisin maustein sävytetty nyhtökaura-shawarma.

Lisää maustamattomaan nyhtökauraan antelias annos kuminaa, savupaprikajauhetta, kurkumaa, cayennepippuria ja hitunen kanelia. Lisäksi vielä ripaus suolaa ja mustapippuria ja nyhtökauran voi piilottaa wrappiin tuoreiden vihannesten ja chilin sekä jogurtti-valkosipulikastikkeen kera!

 

Jerry 0 comments